Stekepanne

Stekepanne Test 2024 → Se De 14 Beste Stekepannene

Stekepanner er noe de fleste av oss bruker nesten hver dag. Til tross for dette, er det ikke alle som legger vekt på å velge den beste stekepannen – ofte fordi de ikke har innsett at det kan være store forskjeller på de forskjellige pannene man kan velge mellom.

Derfor har vi satt oss som mål å opplyse deg og alle våre andre lesere på dette området. I denne artikkelen vil du bli presentert for 12 forskjellige stekepanner, som hver har blitt vurdert til å være de beste i 12 forskjellige kategorier.

På den andre siden av denne beste i test-listen over stekepanner vil du kunne lese mer om stekepanner generelt, hvordan du kjøper dem til en skarp pris og hva du bør være oppmerksom på. Med andre ord er det lagt opp til en bombardering av stekepanneinformasjon gjennom hele artikkelen her.

God fornøyelse!

Indholdsfortegnelse

Onyx Hybrid Non-Stick Stekepanne 28 cm – Beste stekepanne

Onyx Hybrid Non-Stick Stegepande 28 cm

Onyx Hybrid Non-Stick Stekepanne vinner prisen som den beste stekepannen. Selv om navnet kanskje ikke er så lett å uttale, er det ingen tvil om at dette er en stekepanne som virkelig kan produsere velsmakende måltider.

Pannen vinner blant annet prisen som den beste stekepannen fordi den har en gjennomført keramisk belegg. Her er det ingenting som fester seg til pannen, og du kan trygt bruke metallredskaper uten å være bekymret for at det ødelegger belegget.

Denne Onyx-stekepannen er også et opplagt valg fordi den fungerer med alle typer kokeplater. Det betyr at enten du har induksjon, gass eller et tradisjonelt komfyr med varmeplater, så kan du trygt bruke denne pannen. Den tåler også å gå i en ovn på opptil 260 grader varme og kan dessuten vaskes i oppvaskmaskinen.

Vi er nesten ikke i stand til å legge fra oss denne stekepannen fra Onyx. Den er litt i den dyre enden, men du får virkelig et kvalitetsprodukt – og den kan for øvrig også kjøpes i flere forskjellige størrelser.

Støbejernspande fra Qookware – Bedste støbejerns-stegepande

Støbejernspande fra Qookware

Dette produktet er dessverre ikke lenger til salgs. Når det kommer til pålitelighet og allsidighet på kjøkkenet, setter Qookwares emaljerte støpejernspanner nye standarder. Denne støpejernspannen, med sin slående Artic Blue-finish, er mer enn et kjøkkenredskap, siden den kombinerer funksjonalitet med estetikk. Den er designet for å tåle høye temperaturer og fordeler varmen jevnt for en uovertruffen matlagingsopplevelse.

Det som gjør denne pannen unik, er dens høykvalitets emalje, som ikke bare forbedrer dens motstandskraft mot rust og korrosjon, men også eliminerer behovet for sesongbestemt vedlikehold, som er vanlig for tradisjonelle støpejernspanner. Dens glatte overflate gjør det mulig å tilberede et bredt spekter av retter, fra saftige biffer til delikate pannekaker, uten å bekymre seg for mat som fester seg.

Uovertruffen holdbarhet og allsidighet

Qookwares støpejernspanner er ikke bare kjent for sin holdbarhet, men også for sin utrolige allsidighet. Enten det er steking, bruningen, eller baking, håndterer denne pannen alt med letthet. Den robuste konstruksjonen sikrer at pannen kan brukes på forskjellige varmekilder, inkludert gass, elektrisitet, induksjon, og til og med åpen ild, noe som gjør den ideell for både innendørs og utendørs bruk.

En annen bemerkelsesverdig egenskap er pannens evne til å bevare varme. Når den er oppvarmet, holder støpejernet temperaturen konstant, noe som sikrer en jevn tilberedning og fantastiske resultater hver gang. Dette er spesielt gunstig for retter som krever langsom matlaging.

Samlet sett er Qookwares støpejernspanner et uunnværlig redskap i ethvert kjøkken. Dens holdbarhet, allsidighet, og overlegne matlagingsprestasjoner gjør det til et foretrukket valg for kokker på alle nivåer.

Onyx Wokpanne – Beste Wokpanne

Onyx Wokpanne er et unikt og innovativt produkt som er designet for å gi deg en uovertruffen matlagingsopplevelse. Denne 30 cm (5L) wokpannen er utstyrt med et verdensklasse PFOA-fri non-stick belegg som lar deg bruke metallredskaper uten risiko for å skade non-stick overflaten. Denne wokpannen er også ovnfast opp til 250°C og tåler oppvaskmaskin, noe som gjør rengjøringen til en lek.

Patentert Hybrid Teknologi 

Onyx Wokpanne er produsert med en patentert hybrid teknologi som kombinerer det beste fra to verdener. Denne teknologien inkluderer bruk av tre lag – et lag av magnetisk rustfritt stål, et lag av aluminium for jevn varmefordeling, og et avsluttende lag av rustfritt stål. Den unike lasergraveringprosessen skaper det patenterte Onyx Cookware hexagon-designet, som gir en perfekt non-stick funksjonalitet og enkel rengjøring, samtidig som det gir holdbarhet og en perfekt stekeskorpe på kjøttet ditt.

Non-Stick med Perfekt Stekeskorpe 

Onyx Wokpanne gir deg enestående non-stick funksjonalitet. Den høykvalitets japanske non-stick belegget er tilsatt diamantstøv for ekstra styrke og holdbarhet. Du kan til og med smelte osten din direkte på pannen eller lage speilegg med svært lite til ingen smør, fett eller olje. Men når det gjelder kjøttet ditt, er det her pannen virkelig kommer til sin rett! Det patenterte lasergraverte designet garanterer at du får den samme sprø stekeskorpen som du ville forvente av å bruke for eksempel en spesialisert støpejernsgrillpanne.

Metallredskaper og Ovnfast 

En av de mest definerende egenskapene til Onyx Wokpanne er muligheten til å bruke metallredskaper og utstyr uten noen risiko for å ripe eller på annen måte skade non-stick-belegget på pannen din. Faktisk kan du til og med bruke din elektriske visp direkte i Onyx Wokpanne uten å lage så mye som en ripe! Fordi Onyx Wokpanne er laget av rustfritt stål og aluminium hele veien gjennom, også håndtaket, kan den trygt brukes i ovnen opp til 260°C.

Rengjøring med Stålsvamp og Oppvaskmaskin 

Når du velger den originale non-stick-belegningen, får du ikke bare kjøkkenutstyr som tåler metallredskaper. PTFE-belegget av høy kvalitet er så holdbart at du faktisk kan bruke en stålsvamp/stålull på det! Og ja, den tåler å gå i oppvaskmaskinen!

Onyx Wokpanne er mer enn bare en panne. Det er et revolusjonerende kjøkkenredskap som vil endre din matlagingsopplevelse for alltid. Med gratis frakt og 100 dagers returrett, er det ingen grunn til ikke å prøve denne fantastiske wokpannen.

Onyx Sauterpanne – Beste Sauterpanne

Onyx Sauterpanne

Onyx Sauterpanne er en revolusjonerende tillegg til ethvert kjøkken. Denne 26 cm pannen er utstyrt med en PFOA-fri non-stick-belegg som tillater bruk av metallredskaper uten å skade overflaten. Den er ovnfast opptil 250°C og tåler oppvaskmaskin, noe som gjør den utrolig praktisk og enkel å vedlikeholde. Den er kompatibel med alle typer komfyrer, inkludert induksjon og gass.

Onyx Sauterpanne er utstyrt med patentert hybridteknologi som kombinerer non-stick-egenskapene og holdbarheten fra en profesjonell panne av rustfritt stål eller støpejern. Denne unike prosessen skaper et antall topper og daler på stekepannen, noe som sikrer perfekt brunfarge på kjøttet og gjør stekepannen enkel å vaske.

Onyx Sauterpanne gir brukeren et valg mellom to forskjellige belegg: original og keramisk. Det originale belegget er ekstremt holdbart, mens det keramiske belegget løfter non-stick-opplevelsen til nye høyder. Begge beleggene er motstandsdyktige mot metallredskaper, noe som gjør pannen til et must-have i ethvert kjøkken. Med en 100-dagers tilfredshetsgaranti og gratis frakt, er Onyx Sauterpanne et sikkert valg for enhver matentusiast.

Fiskars All steel – Beste stålpanne

Fiskars All steel

Fiskars All Steel Pure Wok er ikke bare en wokpanne, det er en investering i bærekraftighet, kvalitet og fantastisk matlaging. Denne woken er laget av 90% resirkulert, slitesterkt 18/10 stål, noe som gjør den nesten udødelig og samtidig bidrar til å minimere avfall i verden. Den unike, graverte overflaten uten belegg hjelper deg med å tilberede mat som både er velsmakende, sunn og uten skadelige kjemikalier.

Denne woken er velegnet for alle typer matlaging, spesielt når du ønsker å brune eller steke mat ved høy varme. Den er produsert i Finland med innovative prosesser og metoder, og kan brukes på alle typer komfyrer samt ovner opp til 270 grader.

Tidløst design og høy kvalitet Fiskars 

All Steel Pure Wok er ikke bare funksjonell, men også vakkert designet. Det tidløse og stilrene formen gjør at den passer godt inn i det moderne kjøkken, hvor hvert måltid blir en mulighet for å stoppe opp litt og nyte en sunn og velsmakende bit mat.

Med en 3-lags bunn sikrer den en optimalisert jevn og effektiv varmefordeling, noe som gjør matlagingen enklere og mer effektiv. Og med en 25 års garanti, kan du være sikker på at din Fiskars All Steel Pure Wok vil være en del av ditt kjøkken i mange år fremover.

Så hvis du er på utkikk etter en wok som kombinerer bærekraftighet, kvalitet og fantastisk matlaging, er Fiskars All Steel Pure Wok det perfekte valget for deg.

Rösle Elegance – Beste keramiske non-stick sett

Rösle Elegance

Rösle Elegance stekepannesettet er et must-have for enhver matentusiast. Dette settet er designet med en keramisk non-stick belegg som sikrer at maten din ikke fester seg i pannen, samtidig som det gir en sprø ytterside og en mør og saftig innside på dine retter. Uansett om det er en biff eller grønnsaker, vil Rösle Elegance stekepannesettet sørge for en jevn og sprø tilberedning på alle sider.

KitchenAid Stainless Steel Stekepanne 28 cm – Beste stekepanne for induksjon

KitchenAid Stainless Steel Stekepanne 28 cm

KitchenAid Stainless Steel vinner her prisen som den beste stekepannen for induksjon. Den er laget med en induksjonsbase av rustfritt stål og har en kjerne av aluminium. Dette betyr i bunn og grunn at den presterer godt på ditt induksjonskomfyr, men den kan også uten problemer brukes på andre typer komfyrer.

Du får en rask og jevn oppvarming av pannen, samtidig som du kan nyte godt av den keramiske belegningen i 3 lag, som sikrer at maten ikke fester seg i pannen. Håndtaket i stål sikrer at du ikke brenner deg når du håndterer stekepannen, og den buede kanten gjør det enkelt å helle fra pannen uten å søle.

Denne stekepannen fra KitchenAid er svært populær blant forbrukerne som har anmeldt den. Faktisk scorer den 4,8 av 5 stjerner i gjennomsnitt, og kundene har generelt ingenting å klage over.

Petromax Fire Skillet FP35 Stekepanne 30 cm – Beste stekepanne for grill

Petromax Fire Skillet FP35 Stekepanne

Hvis du er på utkikk etter en stekepanne som kan brukes på grillen, så er Petromax Fire Skillet FP35 et opplagt valg. Her får du en stor stekepanne til grill, som er utført i støpejern av høy kvalitet. Fordelen med denne støpejernspannen er at du kan bruke den på induksjonskomfyr, gasskomfyr, keramisk komfyr, i ovnen, over bålet og ikke minst på grillen.

Det er en solid panne, som veier 4,7 kilo, og modellen her har en kapasitet på hele 3,5 liter. Du kan med andre ord lage det meste i denne stekepannen til grill, og det åpner i den grad opp for noen deilige måltider både hjemme i kjøkkenet, ute i hagen og når man er på farten.

Kundene er begeistret for modellen her, som i den grad er kjennetegnet av sin høye kvalitet. Faktisk har den scoret 4,8 av 5 stjerner, når man slår den opp på Google Anmeldelser. Det er med andre ord mange gode grunner til å kjøpe nettopp denne stekepannen, hvis man er på utkikk etter en modell til grill.

Greenpan Torino 28 cm – Beste stekepanne av aluminium

Greenpan Torino 28 cm

Hvis du er på utkikk etter den beste stekepannen av aluminium, så ta en titt på Torino-modellen fra Greenpan. Den er utarbeidet i nettopp aluminium, og belagt med en keramisk belegg som sikrer at maten ikke fester seg til pannen.

Magnitobunnen bidrar til å gjøre stekepannen spesielt velegnet for induksjonskomfyrer, men pannen kan brukes på alle typer komfyrer, og tåler også å gå i ovnen ved opp til 180 grader. Når du bruker denne stekepannen av aluminium på komfyren, kan du glede deg over at håndtaket er montert slik at det ikke blir varmt.

Generelt sett er det slik for Greenpans stekepanner at de er svært populære blant forbrukerne. Her er denne Torino-stekepannen ingen unntak; den scorer i gjennomsnitt 4,8 av 5 stjerner hos kundene som har kjøpt den.

Primus Campfire Frying Pan SS 25 cm – Beste stekepanne for camping og bål

Primus Campfire Frying Pan SS 25 cm

Hvis du liker å campe eller bare tilbringe tid utendørs – og gjerne med matlaging over bål, så er Primus Campfire Frying Pan SS et opplagt valg. Den kan brukes på de fleste varmekilder; inkludert bål og bærbart gassbluss.

Stekepannen er laget i rustfritt stål og er belagt med aluminium på undersiden. Fordelen med dette er at vekten holdes nede (på bare 530 gram), samtidig som varmen fordeles jevnt. Allerede nå kan vi konstatere at denne stekepannen er perfekt for camping, men det blir enda bedre.

Pannen kommer nemlig med en pose, som er spesiallaget for pannen, og gjør den dermed enkel å transportere. Samtidig har den et foldbart håndtak, som er laget med så liten overflate som mulig. Dette bidrar både til å redusere vekten og resulterer samtidig i at det er mindre varm overflate å røre ved når man håndterer pannen under steking.

Lodge Chef Collection Stekepanne 24,5 cm – Beste biffstekepanne

Lodge Chef Collection Stekepanne

Det er få ting som er like deilig som en god og godt stekt biff. Men for å sikre optimal steking av en biff, må man kunne utsette den for utrolig høy varme; noe som vanlige stekepanner vanligvis ikke tåler.

Men nettopp denne Lodge Chef Collection vil vi gjerne kåre som den beste biffstekepannen. Kundene er begeistret for den og gir den i gjennomsnitt 4,8 av 5 stjerner. Samtidig kan den kjøpes i flere forskjellige størrelser, avhengig av hvor mange biffer man ønsker å steke på én gang.

Årsaken til at denne modellen er et opplagt valg for deg som ønsker å steke den perfekte biffen, er rett og slett at den er laget i støpejern. En støpejernspanne kan vanligvis håndtere mye høyere temperaturer enn andre typer stekepanner.

Tefal Excellence Stekepanne 20 cm – Beste lille stekepanne

Tefal Excellence Stekepanne 20 cm

Er du på utkikk etter den beste lille stekepannen, hvor du får mye kvalitet for pengene? Da er Tefal Excellence 20 cm et opplagt valg; modellen her er laget i høykvalitets aluminium, og så er den belagt med en non-stick belegg som tåler bruk av metallredskaper.

Denne lille stekepannen kan brukes på alle varmekilder, og det betyr at du også fint kan bruke den på ditt induksjonskomfyr. Dette gjør den allsidig, og det er for øvrig også verdt å merke seg at belegget er fritt for kjemikalier – så det er ingenting å bekymre seg for.

Stekepannen kan vaskes i oppvaskmaskinen, og fordi den ikke er så stor, passer den enkelt inn, så du trenger ikke å ta opp mesteparten av plassen med stekepannen din. Alt i alt er dette et opplagt valg for deg som er på utkikk etter en liten stekepanne.

Greenpan Barcelona 32 cm – Beste store stekepanne

Greenpan Barcelona 32 cm

Rosinen i pølsa blir denne Greenpan Barcelona 32 cm, som får tittelen som den beste store stekepannen. Den gjør det blant annet fordi den tidligere har fått tittelen som testvinner i Forbrukerrådet Tænk, og sannelig om ikke forbrukerne også elsker den; på Google Anmeldelser har den nemlig fått 4,8 av 5 stjerner i gjennomsnitt.

Stekepannen er laget i aluminium, og er belagt med en keramisk belegg som sikrer at maten ikke brenner seg fast og dessuten heller ikke frigir kjemikalier. Modellen her er så robust at den kan gå i ovnen, noe som kan være opplagt når man lager store retter og lignende i pannen.

På den annen side bør den holdes unna oppvaskmaskinen, hvis den skal vare så lenge som mulig. Vi kan derimot glede med at den fint kan brukes på ditt induksjonskomfyr hjemme.

Meyer Earth Pan Stekepanne 28 cm – Beste stekepanne med lokk

Meyer Earth Pan Stekepanne 28 cm

Hvis du er på utkikk etter en stekepanne med lokk, så er denne modellen fra Meyer et godt valg. Likt som stekepannen ovenfor, er denne også utstyrt med en keramisk belegg, som naturligvis er giftfri og samtidig sikrer enkel rengjøring.

Selv pannen er utført i resirkulert aluminium, som tåler å gå i oppvaskmaskinen, og som samtidig sikrer at stekepannen ikke veier for mye. Generelt er pannen utført i kvalitetsmaterialer, og den vil nok holde i mange år, hvis du tar godt vare på den.

Men det som virkelig skiller denne Meyer Earth Plan stekepanne med lokk fra andre stekepanner, er at den er laget med miljøet i tankene. Det betyr at man har gjort hva man kan for å redusere pannens miljøpåvirkning fra vugge til grav.

Dette har man gjort ved bruk av resirkulerte og resirkulerbare materialer, samt ved en energieffektiv produksjon, som ifølge produsenten betyr at man har utledet 88% mindre CO2 i forbindelse med produksjonen.

Av samme grunn er denne stekepannen med lokk også litt dyrere enn noen av de andre pannene på listen, men det kan være verdt pengene hvis du går inn for å belaste miljøet minst mulig.

Tips og triks for matlagingen din 

Stekepannen er en sentral del av mange kjøkken, og å mestre bruken av den kan hjelpe deg med å lage et bredt utvalg av deilige retter. Her er noen tips og triks for matlaging med en stekepanne:

  1. Forvarm pannen: Før du tilsetter olje eller mat, sørg for at pannen er ordentlig forvarmet. Det hjelper med å forhindre at maten fester seg og sikrer at maten din blir stekt jevnt og effektivt. 
  2. Ikke tilsett maten for tidlig: Vent med å tilsette maten til pannen til den er godt oppvarmet, og oljen er varm. Hvis du tilsetter maten for tidlig, kan det føre til at den fester seg til pannen eller ikke blir stekt jevnt. 
  3. Ikke bruk for mye olje: For mye olje kan gjøre maten din fet. Start med en liten mengde, og tilsett mer om nødvendig. 
  4. Unngå overfylling: Ikke fyll pannen for full med mat. Hvis pannen er for full, kan det resultere i at maten koker i stedet for å steke, ettersom dampen ikke kan slippe unna. Det er bedre å lage mat i porsjoner hvis du har en stor mengde. 
  5. Ikke rør for mye i maten: Når du steker kjøtt eller grønnsaker, la dem få litt tid på pannen uten å røre for mye ved dem. Det gir dem en sjanse til å utvikle en god stekeskorpe og en dypere smak. 
  6. Hold maten i bevegelse for visse retter: For raskt tilberedte retter som stir-fry, hold maten i konstant bevegelse for å sikre at den tilberedes jevnt og ikke brenner seg.
  7. Rengjør pannen korrekt: For å bevare pannen din i mange år, sørg for å rengjøre den korrekt etter hver bruk. Hvordan du gjør dette, avhenger av pannens materiale og konstruksjon. 

For eksempel må støpejernspanner ofte «krydres» etter rengjøring for å bevare deres non-stick egenskaper. Husk, øvelse gjør mester. Jo mer du lager mat med pannen din, jo bedre blir du til å forstå hvordan den oppfører seg, og hvordan du får de beste resultatene. God matlaging!

Slik rengjør du best en stekepanne 

Å rengjøre en stekepanne korrekt kan variere avhengig av pannens materiale – her er generelle retningslinjer:

  1. La pannen kjøle ned: Før du begynner å rengjøre din stekepanne, må du sørge for at den har kjølt seg helt ned. En plutselig temperaturforandring kan forårsake skade på pannen. 
  2. Fjern overskydende mat: Bruk en stekespade til å skrape bort eventuelle matrester fra pannen. 
  3. Bruk varmt vann og mildt oppvaskmiddel: Vask pannen med varmt vann og en liten mengde mildt oppvaskmiddel. Unngå å bruke harde skrubbesvamper eller stålull, da dette kan ripe opp pannen. 
  4. Skyll pannen: Skyll pannen under rennende vann for å fjerne såperester. 
  5. Tørk pannen grundig: Det er viktig å tørke pannen helt før du lagrer den, for å forhindre rust og andre skader. Men bruk ikke kjøkkenhåndkleet ditt, bruk ALLTID et stykke kjøkkenpapir til å tørke av pannene dine. 

Det er dog verdt å merke seg at noen pannetyper (som støpejern) har spesifikke rengjøringsanbefalinger. For eksempel bør en støpejernspanne generelt ikke rengjøres med såpe, men heller tørkes ren og eventuelt lett skrubbes med grovt salt og en klut eller kjøkkenpapir. Hvis du er usikker, bør du alltid sjekke produsentens anbefalinger for din spesifikke panne.

Slik finner vi de beste stekepannene 

Nå har du kjempet deg gjennom en lengre presentasjon av de – ifølge oss – beste stekepannene som kan kjøpes for øyeblikket. Vi har dekket alt fra prisnivå, materialer, merker, størrelser og så videre. Kanskje du sitter igjen og lurer på hvordan i all verden vi har kommet frem til nettopp disse stekepannene.

Kildekritikk er alltid bra, og vi står heldigvis klare til å forsvare våre valg. Utvelgelsesprosessen har nemlig vært ganske streng. Den er basert på en lang rekke forskjellige opplysninger om et stort utvalg av stekepanner som kan kjøpes i Danmark. Dette er informasjon som tekniske spesifikasjoner, priser, materialvalg, ekspertanmeldelser og ikke minst forbrukeranmeldelser.

All denne informasjonen samles i ett stort regneark, og blir deretter sammenlignet på kryss og tvers. Etter hvert som det sammenlignes og sorteres blant stekepannene, tegner det seg et bilde av de pannene som klarer seg best i de forskjellige kategoriene, som du ble presentert for ovenfor.

I vår utvelgelse har spesielt forbrukeranmeldelser blitt vektlagt høyt, siden det er de som bruker stekepannene i deres hverdag. Men ekspertanmeldelsene har også spilt en stor rolle.

Kjøp din stekepanne på tilbud 

Det er heldigvis alltid stekepanner å få som ikke koster mer enn at de fleste kan være med rent økonomisk. Men hvis man ønsker en av de litt bedre modellene i kvalitetsmaterialer som holder i mange år, kan prisen godt klatre litt oppover.

Derfor kan det være en god idé å holde øye med muligheten for å kjøpe din neste stekepanne på tilbud. Det skjer heldigvis av og til at man har muligheten til å spare både stort og smått på de forskjellige stekepannene, som vi presenterte på vår best i test liste ovenfor.

Noen ganger er det bare noen kroner du kan spare, og andre ganger er det flere hundre kroner å hente, hvis man klarer å slå til mens stekepannen er på tilbud. Vi forsøker så vidt mulig alltid å lenke til forhandlere som er gode til å sette sine stekepanner på tilbud, og det er regelmessig mulighet for å gjøre en god handel.

Vår anbefaling er dog, at hvis du har sett deg ut en bestemt stekepanne, og den plutselig kommer på tilbud, så er det bare å slå til. Man kan nemlig aldri vite hvor lang tid det går før man igjen kan spare penger på akkurat den modellen.

Her er hva du bør være oppmerksom på ved valg av stekepanne 

Valg av stekepanne kan virke utrolig enkelt, men det er ikke nødvendigvis så lett som det høres ut. Vi har nok alle opplevd å kjøpe en stekepanne som enten ikke holdt like godt som vi hadde ønsket, eller som ikke fungerte med vårt induksjonskomfyr.

Det er mange ting som kan gå galt, og det er best å unngå disse problemene. I tillegg til at det kan være irriterende å bruke penger på en stekepanne som man ikke kan bruke, kan det også være mer alvorlige konsekvenser. Kjøper man for eksempel en stekepanne med en belegg som er skadet eller ikke av god nok kvalitet, kan det ende opp i maten – og det kan faktisk være litt farlig for helsen.

Og så er det naturligvis det at pannen bør kunne brukes til å lage akkurat den maten man drømmer om – tro det eller ei; pannen spiller en stor rolle i matlagingen. Derfor vil vi nedenfor gjennomgå noen av de tingene du bør være oppmerksom på når du står og skal foreta et valg av stekepanne.

Materialer 

En stekepanne kan kjøpes i mange forskjellige materialer, som hver har sine fordeler og ulemper. På listen nedenfor kan du kort lese litt mer om de mest vanlige materialene som brukes til stekepanner, og forhåpentligvis vurdere hvilket materiale som er best for deg.

  • Støpejern: Tungt, men utrolig holdbart materiale som sikrer lang levetid og kan tåle svært høye temperaturer. 
  • Rustfritt stål: Lettere materiale som har lang holdbarhet, men er mindre varmeledende.
  • Aluminium: Veldig lett materiale som har rimelig holdbarhet og som fordeler varmen godt. Hvis du ønsker en stekepanne som er utrolig lett, kan aluminium og rustfritt stål være gode valg. Du må bare være oppmerksom på at de ikke tåler like høy varme, og ikke alltid kan tåle en tur i ovnen.

Hvis du ønsker en stekepanne som kan håndtere disse høye temperaturene og ikke tar skade av noe som helst, så er en støpejernspanne det riktige valget; du må bare være oppmerksom på at de typisk er veldig tunge.

De fleste matlagningsentusiaster vil velge å ha stekepanner i forskjellige materialer på sitt kjøkken, ettersom de alle har sine styrker.

Belegg 

Praktisk talt alle modellene som du ble presentert for i vår oversikt over de beste stekepannene, har blitt belagt med en eller annen form for non-stick belegg. Ideen med dette er at maten ikke skal feste seg til pannen (brenne seg fast), og at du kan steke mat med relativt lite eller ingenting fett.

Det finnes forskjellige typer av belegg, men felles for de fleste av dem er at de i tillegg til det ovennevnte også bidrar til å beskytte pannen mot slitasje. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på hvor robust dette belegget er; hvis det ikke tydelig er spesifisert ved kjøp av pannen at man kan bruke metallredskaper, så bør du unngå å gjøre dette. Bruk i stedet redskaper av tre eller plast, da disse er mer skånsomme.

Hold også gjerne øye med hva belegget er laget av. Noen selskaper velger å bruke kjemikalier og annet som kan være farlig å innta. Dette er vanligvis ikke et problem når belegget er uskadet, men skulle det oppstå en skade kan det være svært problematisk.

Størrelse 

Når man snakker om størrelsen på stekepanner, måler man det typisk i diameter, fordi de ofte er runde. Ovenfor er du blitt presentert for stekepanner i praktisk talt alle størrelser mellom 20 centimeter og 32 centimeter. Nedenfor ser du dog de mest vanlige størrelsene:

  • Ø 20 centimeter 
  • Ø 28 centimeter 
  • Ø 32 centimeter 

I tillegg kan man kjøpe stekepanner med mer uvanlige mål, som for eksempel 18 centimeter, 24,5 centimeter og lignende.

For at du skal bli fornøyd med din panne, er det naturligvis viktig at du velger riktig størrelse. Er du på utkikk etter en stekepanne hvor du kan steke et enkelt speilegg eller kanskje lage pannekaker, kan du velge en mindre størrelse, men skal den kunne håndtere større retter, er det best å velge en større stekepanne.

I tillegg er det viktig at du undersøker hvilken størrelse stekepanne du har plass til. Har du ikke så mye skapplass på kjøkkenet, kan det være nødvendig å velge en mindre stekepanne, selv om du egentlig ville foretrukket en større. Det samme gjelder for komfyren; hvor store er kokeplatene? Hvis de ikke er så store, er det ingen grunn til å kjøpe en stor stekepanne som komfyren vil ha vanskeligheter med å varme opp.

Utseende 

Utseendet bør kanskje ikke bety så mye når du skal velge en stekepanne, siden de ofte vil være gjemt bort når de ikke er i bruk. Men hvis du oppbevarer stekepannene dine fremme til fri skue i kjøkkenallrommet ditt, kan og bør utseendet spille en rolle hvis det er noe du bryr deg om.

Vår anbefaling er at du går etter en stekepanne som så langt som mulig matcher resten av stilen i kjøkkenet ditt. Unngår du blankt stål på resten av kjøkkenutstyret ditt, kan det også være fint å unngå det på din nye stekepanne; det er heldigvis mange muligheter.

Pris

Til slutt kommer vi til prisen på stekepannen, som naturligvis også bør tas med i betraktningen. Vår anbefaling er at du før kjøpet setter opp et budsjett for hvor mye du vil bruke på en ny panne.

Generelt kan du få en billig panne for rundt 200 kroner, mens en panne av vanlig god kvalitet vil ligge i prissjiktet mellom 200 og 400 kroner. Når du nærmer deg 800 kroner, kan du vanligvis forvente stekepanner av svært høy kvalitet.

Det kan av og til være penger å spare ved å kjøpe et sett med stekepanner. Her vil du få en pakke med stekepanner i forskjellige størrelser, noe som ikke bare kan være økonomisk fornuftig, men også en enkel måte å bytte ut alle sine stekepanner eller anskaffe seg sine første.

Skal jeg velge en stekepanne med eller uten belegg?

Om du bør velge en stekepanne med eller uten belegg, avhenger av dine matlagingsbehov og personlige preferanser. Her er noen fordeler og ulemper ved begge typer:

Stekepanne med non-stick belegg:

Fordeler:

  • Enkel å rengjøre: Non-stick belegg gjør rengjøringen lettere, da maten ikke setter seg fast i pannen.
  • Krever mindre olje: Du trenger ikke å bruke mye olje eller fett for å forhindre at maten setter seg fast, noe som kan være gunstig for helsen.
  • God til skjøre matvarer: Perfekt for mat som lett setter seg fast eller går i stykker, som fisk og pannekaker.

Ulemper:

  • Tåler ikke høy varme: Non-stick belegg kan brytes ned ved høy varme, og noen kan avgi skadelige stoffer. Du bør aldri forvarme en tom non-stick panne på høy varme.
  • Mindre holdbare: Over tid kan belegget begynne å flasse av, spesielt hvis du bruker metallredskaper eller skrubber pannen hardt.
  • Ikke egnet til alle matlagingsmetoder: Non-stick panner er ikke de beste for oppgaver som krever høy varme, slik som å steke kjøtt for en perfekt skorpe.

Stekepanne uten belegg (som rustfritt stål eller støpejern):

Fordeler:

  • Holdbare: Panner uten belegg kan vare i mange år, eller til og med i generasjoner med riktig vedlikehold.
  • Tåler høy varme: Du kan bruke høy varme til steking, og mange panner uten belegg kan også brukes i ovnen.
  • Bedre skorpe: Panner som støpejern og rustfritt stål er bedre til å oppnå en god skorpe på kjøtt.

Ulemper:

  • Krever mer vedlikehold: Støpejern krever spesiell rengjøring og av og til ny behandling («seasoning») for å opprettholde sine non-stick egenskaper.
  • Mat kan feste seg: Mat har større tendens til å feste seg til panner uten belegg, selv om dette kan reduseres med riktig oppvarming og bruk av olje.
  • Tyngre: Panner uten belegg, spesielt støpejern, er ofte tyngre enn non-stick panner.

Til syvende og sist er det et personlig valg basert på dine matlagingsvaner. Mange velger å ha begge typer panner i kjøkkenet til forskjellige formål.

Hva er forskjellen på en panne med eller uten teflon?

Teflon er et varemerke eid av Chemours, en spin-off fra DuPont. Det refererer til en type polymerbelegg som ofte brukes i kjøkkenredskaper for å gi dem non-stick egenskaper. Når vi snakker om en panne «med Teflon», refererer vi generelt til en panne med non-stick belegg.

Her er forskjellen mellom panner med og uten Teflon-belegg:

Panner med Teflon-belegg:

  • Non-stick overflate: Det mest bemerkelsesverdige ved Teflon-belegget er at det gir en glatt, non-stick overflate, noe som gjør det lettere å lage mat uten at det fester seg, og lettere å rengjøre etter bruk.
  • Mindre olje nødvendig: På grunn av den glatte overflaten trenger du ikke å bruke mye olje eller fett når du lager mat.
  • Følsom for høy varme: Teflon kan begynne å brytes ned ved høye temperaturer (over cirka 260 grader Celsius), og kan potensielt avgi skadelige stoffer. Det er derfor anbefalt å bruke middels eller lav varme til matlaging med Teflon-belagt panner.
  • Mindre holdbar: Over tid kan Teflon-belegget bli slitt eller skrapet av, spesielt hvis du bruker metallredskaper på pannen. Det er derfor viktig å bruke plast- eller treredskaper og unngå hard skrubbing ved rengjøring.

Panner uten Teflon-belegg:

  • Kan kreve mer olje: Uten en non-stick belegg kan maten ha en tendens til å feste seg til pannen, noe som krever mer olje eller fett.
  • Bedre til høy varme: Panner uten Teflon-belegg, som de av rustfritt stål eller støpejern, kan tåle mye høyere varme, noe som gjør dem gode til steking og andre høyvarme matlagingsmetoder.
  • Mer holdbar: Panner uten non-stick belegg er generelt mer holdbare og kan vare i mange år, eller til og med i generasjoner med riktig vedlikehold.
  • Kan kreve mer vedlikehold: For eksempel må støpejernspanner «kryddres» av og til for å bevare sine non-stick egenskaper, og de bør ikke vaskes med såpe.

Det er verdt å merke seg at det finnes mange forskjellige typer non-stick belegg, og ikke alle er laget av Teflon. Noen av disse alternativene kan være mer holdbare eller tåle høyere varme enn Teflon. Uansett hvilken type panne du velger, er det alltid viktig å følge produsentens pleie- og bruksanvisninger for å sikre at pannen din varer lengst mulig.

Merker: Her er de mest populære merkene av stekepanner

Det finnes et stort utvalg av forskjellige selskaper som produserer og selger stekepanner – noen ganger kan det være helt overveldende å finne ut av det. Derfor har vi laget listen nedenfor over noen av de mest populære merkene av stekepanner, som du vanligvis kan forvente god kvalitet fra.

  • Lodge
  • Onyx
  • Blue Diamond
  • Eva Trio
  • Meyer
  • KitchenAid
  • Skeppshult
  • Greenpan
  • Tefal

I tillegg til disse stekepannemerkene, finnes det selvfølgelig også en rekke andre produsenter hvor du kan forvente å få produkter av god kvalitet. Ovenstående er bare et godt utgangspunkt hvis du er helt usikker på hvilken vei du skal gå.

En sunn stekepanne: Finnes det?

Mange leter etter en sunn stekepanne, men er det egentlig noe som finnes? Eller burde vi heller omformulere spørsmålet og spørre om det finnes usunne stekepanner?

Uansett hvordan vi ser på det, så er vi i dag i en situasjon hvor det i Danmark sjelden er en risiko for å kjøpe en usunn stekepanne, så lenge vi kjøper den fra en autorisert og pålitelig forhandler. Men som vi har nevnt tidligere, kan enkelte belegg på stekepanner inneholde kjemikalier og andre giftige stoffer som vi helst ikke bør innta.

Vår anbefaling er derfor at du følger med på hva belegget på de enkelte stekepannene består av. Sørg for å velge modeller som er fri for kjemikalier og giftstoffer, så er du godt på vei til en sunn stekepanne. Men unngå ikke helt disse beleggene; de gjør det nemlig mulig å steke med langt mindre fett enn panner uten belegg, og det bidrar naturligvis også til sunnere matlaging.

Kjøp din stekepanne online og spar penger

Når du skal kjøpe din nye stekepanne, anbefaler vi at du gjør det online. Ved å handle hos en nettbutikk i stedet for en fysisk forhandler, står du som kunde litt bedre. Det er flere grunner til dette, men de viktigste er nok følgende.

For det første vil en nettforhandler typisk være i konkurranse med et langt bredere marked enn en fysisk butikk. Dette betyr at en nettforhandler ofte vil konkurrere mer på pris enn en fysisk butikk. Nettbutikker er også bedre rustet til dette, da de som regel har lavere kostnader i forhold til omsetningspotensial enn fysiske butikker. Dette kommer deg som kunde til gode, da du kan få en ekstra billig stekepanne på internett.

For det andre er du ifølge lovgivningen bedre stilt som kunde når du kjøper en vare som fjernsalg, noe som er tilfelle når du handler på internett. Her har du etter loven rett til 14 dagers angrerett, noe som ikke er tilfelle hvis kjøpet skjer i en fysisk butikk.

Se listen: Her er våre best i test stekepanner

Vi er nesten ferdige med denne artikkelen om de beste stekepannene, men før vi avslutter, vil vi raskt oppsummere listen fra begynnelsen av artikkelen, slik at du går herfra med en fersk erindring om den.

  • Beste stekepanne: Onyx Hybrid Non-Stick 28 cm
  • Beste stekepanne med lokk: Meyer Earth Pan 28 cm
  • Beste stekepanne til induksjon: KitchenAid Stainless Steel 28 cm
  • Beste stekepanne til grill: Petromax Fire Skillet FP35 30 cm
  • Beste stekepanne av støpejern: Skeppshult Frying 28 cm
  • Beste stekepanne av aluminium: Greenpan Torino 28 cm
  • Beste stekepanne av rustfritt stål: Tefal Intuition SS Frypan 28 cm
  • Beste stekepanne til camping og bål: Primus Campfire Frying Pan SS 25 cm
  • Beste billige stekepanne: Coop Stekepanne 20 cm
  • Beste biff-stekepanne: Lodge Chef Collection 24,5 cm
  • Beste lille stekepanne: Tefal Excellence 20 cm
  • Beste store stekepanne: Greenpan Barcelona 32 cm

Hvis du vil ha en oppfriskning på hva som gjør hver av disse stekepannene verdige deres titler, kan du bla opp til toppen av artikkelen og lese våre argumenter en gang til.

Takk for at du leste!

Populære Tester

Kollagentest
Collagen Test 2024 - de 4 Beste Kollagen tilskudd
lydbokappen
Beste Lydbok App september 2024 - Test av Gratis Lydbok Apper
IPL hårfjerner
IPL hårfjerner test 2024 → De 8 beste IPL hårfjernerne
Airfryer
Airfryer Test 2024 → De Beste Airfryerne For Rask & Deilig Mat
Airfryer
6 beste Airfryer test – hva er det og hvorfor må du ha en?

Seneste Tester

Badevekt
Badevekt Test 2024 → Se De 6 Beste Badevektene
Proteinpulver
Beste Proteinpulver 2024 → Her er De 8 Beste
Omega-3
Omega-3 Test 2024 → De 5 Beste Omega-3 Fettsyrene
massasjepistolene
De 18 beste massasjepistolene i test – Perfekt hjelp mot ømme muskler
Recovery Boots
Recovery Boots Test 2024 → De 6 Beste Recovery Boots

Få de nyeste tester og anmeldelser direkte i din innboks