Rettetang

Rettetang Test 2024 → De 11 Beste Rettetengene

Som jente og kvinne kan det være ganske vanskelig å klare seg uten rettetang, da den bokstavelig talt kan redde selv en katastrofal morgen med hår som stritter i alle retninger og generelt bare er vanskelig å håndtere – også når føningen med hårføneren bare ikke fungerer. Men det fantastiske med en rettetang er også at den kan brukes til å style håret på alle mulige måter, både til hverdags og mer festlige anledninger. For den kan nemlig ikke bare rette ut håret, men også brukes til å lage de flotteste bølgede eller krøllete frisyrene. Det er derfor et must å ha på badet!

Har du allerede en rettetang, men er den i ferd med å bli slitt, eller ønsker du virkelig å eie en, kan du med fordel starte jakten hos oss. For vi har nemlig valgt ut de beste rettetengene som er på markedet akkurat nå, slik at du er sikker på å få en rettetang som retter håret til perfeksjon, og det raskt. For det er nemlig langt fra alle rettetenger som kan det!

Så selv om du virkelig ønsker deg en rettetang, bør du se deg godt om, da det er stor forskjell på hva man får for pengene. Vi råder deg derfor til å lese beskrivelsene i vår rettetang test nøye, slik at du ikke bare kaster deg over det første og beste tilbudet du finner andre steder. Det kan nemlig være risikabelt.

I vår rettetang test har vi funnet frem til rettetenger som har vært testvinnere i uavhengige tester og som også er populære blant kvinner og jenter i Norge. Vi har derfor gått gjennom hele internett og vurdert dem én etter én for å kunne presentere de best mulige rettetengene i vår rettetang test.

Nedenfor får du en gjennomgang av de beste rettetengene, slik at du kan kjøpe din favoritt allerede i dag.

REMINGTON Keratin Therapy S8590 Rettetang

REMINGTON Keratin Therapy S8590 Rettetang

Rett etter ghd IV Styler kommer Remington med deres Keratin Therapy S8590. Basert på en mengde positive brukeranmeldelser og vår egen begeistring for modellen, lander den på en flott andreplass. Den etterlater nemlig håret skinnende og glatt, samtidig som den styrker det takket være den smarte keratinteknologien. Det er ellers ikke noe man forbinder med en glohet rettetang, som normalt skader håret hvis det ikke får pleie.

Grunnen til at den kan styrke håret, er at den har keramiske keratinplater. Når de varmes opp, overføres det naturlige proteinet keratin til hvert enkelt hårstrå, som dermed styrkes og får en mye mer glansfullt utseende. I tillegg er det innebygd en varmesensor som beskytter håret mot å bli skadet ved høye temperaturer. Den kan nemlig måle fuktigheten og justere varmen etter dette – det er veldig smart og absolutt verdt en andreplass i vår rettetang test.

Effektiv retting

Når du slår på rettetangen her, trenger du ikke vente lenge før du kan begynne å rette håret. For på kun 15 sekunder når rettetangen den temperaturen du stiller den inn på. Derfor trenger du ikke stå opp tidligere eller stresse for å rekke å rette håret.

Den har fem varmeinnstillinger, som du kan lese av og justere på det digitale displayet. Du kan rette håret på mellom 160 og 230 grader – så selv det mest krøllete håret kan bli glatt. Den veier dessuten bare 378 gram, så det er ikke tungt for armene å holde den oppe.

Ønsker du å ta den med på helgeturer, følger det med et varmebestandig etui.

HH Simonsen Infinity Styler Rettetang

HH Simonsen Infinity Styler Rettetang

Hvis du er på utkikk etter en eksklusiv og luksuriøs rettetang, bør du ta en titt på HH Simonsen Infinity Styler. Dette er nemlig luksusutgaven av en rettetang og er perfekt for deg som kun vil ha det beste av det beste. Det smarte med rettetangen er at den har plater belagt med titan. Når platene varmes opp og brukes til å rette håret, frigjør de pleiende oljer og turmalin som gir håret en deilig, myk følelse og et sunt utseende.

Lekker design

I tillegg til de pleiende egenskapene, er designet på rettetangen også virkelig flott. Det er stilfullt og moderne, og har i tillegg en elegant touch-skjerm hvor du kan velge mellom forskjellige funksjoner mens du retter håret. Du kan også bruke den til å stille inn temperaturen, slik at du ikke trenger å vente lenge før den er klar.

Den har naturligvis også en «sleep-mode»-funksjon, som aktiveres når du ikke har brukt rettetangen på en stund. Rettetangen kjøler seg da sakte ned hvis den ikke har blitt beveget på en stund.

Remington CB7480 Rettbørste

Remington CB7480 Rettbørste

Hvis du liker litt annerledes gadgets, bør du virkelig vurdere om denne rettbørsten kan være noe for deg. Den er nemlig noe annerledes sammenlignet med de andre rettetengene i vår test. Likevel har den akkurat samme funksjon som de andre – nemlig å rette håret ditt.

Selv om den ser ut som en vanlig hårbørste, har den en ledning i enden som gjør det mulig å varme den opp, akkurat som en vanlig rettetang. På denne måten blir håret glattere og sunnere på en langt mer naturlig måte.

Pleie fra rot til spiss

Når du bruker rettbørsten, pleier du håret fra hodebunnen helt ut til tuppene. Dette gjør du fordi børsten frigjør keratin og mandelolje når den varmes opp. Håret blir dermed bedre i stand til å holde på fuktigheten og blir også mykt etterpå. Under rettingen frigjøres det også negative ioner som reduserer følelsen av frizz i håret.

Enkel temperaturinnstilling

Det er enkelt å få den temperaturen du ønsker, da det er mulighet for tre temperaturinnstillinger, hvorav den høyeste er 230 grader. Du kan derfor justere varmen nøyaktig etter din hårtype. Er du litt nervøs for å kjøpe et så annerledes produkt, kan vi berolige deg med at produsenten gir fem års garanti.

Remington Ceramic Slim S1510 rettetang

Remington Ceramic Slim S1510 rettetang

Hvis du ikke ønsker å bruke så mye penger på en rettetang, men fortsatt vil ha mye for pengene, er denne noe for deg. Her snakker vi virkelig om en billig rettetang, men hvor du fortsatt får flere av funksjonene og egenskapene som finnes i en av de dyrere rettetangene i vår test.

Med denne rettetangen får du nemlig ekstra beskyttelse på grunn av de keramisk belagte platene, en veldig rask oppvarming og en høy temperatur. Det er i bunn og grunn det man ønsker seg fra en rettetang, og som man forventer når man kjøper den.

De keramiske platene er belagt med teflon og sikrer at rettetangen lett kan føres gjennom håret uten at det gjør vondt. Dette betyr også at håret ditt ikke vil kruse like mye, fordi det er beskyttet.

Det er en veldig enkel rettetang, men den fungerer som den skal og gir deg en god opplevelse hver morgen når du står klar med morgenrufsede hår.

Remington ProLuxe Rettetang S9100 – God rettetang for langt og tykt hår

Remington ProLuxe Rettetang S9100

Når man har både langt og tykt hår, kan det være litt av en kamp å få håret til å oppføre seg. Spesielt hvis det skal være glatt og pent hele dagen. Men med Remington ProLuxe rettetang er det ikke noe problem. Rettetangen er nemlig utstyrt med bredere varmeplater enn mange andre rettetanger, noe som sikrer en både rask og svært jevn glatting av selv det tykkeste, lange håret. 

Med OPTIheat


Denne modellen har også den svært innovative OPTIheat-teknologien, som sikrer en jevn fordeling av varmen mellom de keramiske platene. Dette gir deg en effektiv og meget holdbar glatting som kan vare i opptil 24 timer, hvis været tillater det. De brede varmeplatene gjør det også mulig å lage store og flotte krøller.

9 temperaturinnstillinger


Det som er spesielt bra med denne rettetangen, er at den har 9 temperaturinnstillinger. Hvis du er opptatt av å ta godt vare på håret ditt og pleie det best mulig, kan du stille inn rettetangen til en temperatur som ikke er for hard. Du kan justere temperaturen fra alt mellom 150 – 230 grader. Hvis håret er ekstra motvillig en dag, kan du enkelt sette den til høyeste varme.

Babyliss Rettetang Smooth Finish

Babyliss Rettetang Smooth Finish

Babyliss skal selvfølgelig også være med på listen over de beste rettetangene. De produserer også noen virkelig gode og fine rettetanger som egner seg til det fine, skandinaviske håret. Dette er en rettetang som gjør det mulig for deg å style håret ditt på en vakker måte, da den er behagelig å holde i hånden, har gode og effektive varmeplater, samt et digitalt display hvor du kan justere temperaturen.

Men ifølge brukeromtaler og vår egen test er rettetangen også fantastisk til å lage krøller med. Den har nemlig plater som gjør det mulig å vippe håret perfekt. Ønsker du derfor perfekte krøller til festen, er det bare å kjøpe denne modellen fra Babyliss.

Rettetangen har dessuten en 2 meter lang og roterbar ledning samt en varmebestandig matte, slik at du også kan rette håret andre steder enn på badet eller legge den fra deg uten å bekymre deg for om noe kan skje.

Prisnivået på Babyliss Smooth Finish er også veldig fornuftig.

DAFNI Keramisk Rettbørste

DAFNI Keramisk Rettbørste

Rettebørstene er geniale, og derfor fortjener DAFNI også å få sin børste med i vår rettetangtest. Det er nemlig en revolusjonerende børste med et keramisk belegg av virkelig høy kvalitet. Den kan derfor rette håret ditt på få minutter. Den er veldig enkel å bruke og kan brukes samtidig som du prøver å få orden på morgenhåret ditt. Den tar derfor to morgenrutiner i én omgang.

Fordi den er så god og enkel å bruke, trenger du ikke dele håret opp i små seksjoner før du begynner å bruke den. Du kan fint ta større deler av håret og kjøre børsten gjennom det. Dette sparer deg derfor for en del mer tid enn med en tradisjonell rettetang.

Effektiv rettebørste

Børsten retter håret med en effekt på 400 watt, noe som er en del mer enn andre rettebørster. Den høye effekten sikrer at oppvarmingen skjer raskt, og at det holdes en konstant temperatur. Du trenger ikke å bekymre deg for overoppheting, da børsten er laget av varmebestandig plast. Den vil derfor ikke brenne hvis du lar den ligge mens du setter opp noe av håret. Hvis du ikke bruker den på 15 minutter, slår den seg helt automatisk av.

Børsten er veldig god, da den klarer å holde en konstant temperatur på 185 grader. Dette er den ideelle varmen for å style håret, da det ikke brenner håret.

Kan brukes som børste

Som du kan se, er det ytterst på børsten lilla børstehår med en sort spiss. Disse blir ikke varme og gjør det mulig å føre børsten helt tett på hodebunnen uten at du trenger å være bekymret for å brenne hodebunnen.

Børsten blir dessuten varm på mindre enn ett minutt og gir deg beskjed ved at det røde lyset skifter til grønt. Hvis børsten trenger rengjøring, kan du rense den med en fuktig klut.

Husk også å kun bruke den i tørt hår for å sikre at håret ditt ikke tar ytterligere skade.

ghd The Original Classic Styler

ghd The Original Classic Styler

Ghd er et fantastisk og populært merke, og det er et av de foretrukne merkene blant mange kvinner. Rettetangen her har også oppnådd noen av de beste plasseringene hos livsstilsmagasinet Femina, forbrukerplattformen Bäst i test, forbrukermagasinet Test i Tyskland og flere andre. Det er dermed ingen tvil om at rettetangen er av høy kvalitet og leverer det som forventes.

Perfekt skinnende hår

Det er ikke tilfeldig at rettetangen har fått navnet «Styler», da det virkelig beskriver hva den kan gjøre. Med de to keramiske varmeplatene sikres jevn oppvarming, som gjør det enkelt å bruke rettetangen til både å rette håret og lage fine bølger eller krøller. Den varmer også så godt at den gir et perfekt skinnende krøllet eller rett hår, som, avhengig av været, holder hele dagen.

Behagelig å holde i

Hvis det er noe ghd kan, så er det å utvikle rettetenger som både er brukervennlige og funksjonelle i designet. Dette kan du også forvente av ghd IV Styler, som har gjort det til en av de mest solgte rettetengene fra merket over hele verden. Den ligger svært behagelig i hånden og har en lang ledning, noe som er praktisk hvis stikkontakten er langt fra speilet. I tillegg har den en standby-funksjon som aktiveres etter 30 minutter, slik at den slår seg av hvis du skulle glemme det på en travel morgen. Det som er enda mer praktisk, er at den har en innebygd universell adapter, som gjør det mulig å bruke rettetangen over hele verden.

Det billigste ghd rettetang

Selv om IV Styler er den beste rettetangen i vår test, betyr det ikke at du må bruke en masse penger for å få tak i den. Det er nemlig en av deres billigste modeller på markedet. Selvfølgelig er det et av de dyrere rettetengene man kan finne, men kvaliteten er så god at ved å kjøpe denne, har du en rettetang som vil vare i mange år fremover. Derfor er det ingen tvil om at den vinner prisen som beste rettetang i vår test.

ghd Platinum+ Styler Black – Beste Premium Rettetang

ghd Platinum+ Styler Black

Ghd kan virkelig det med rettetenger. Derfor er det ikke til å komme utenom at enda en av deres modeller må ha en plass i vår rettetangtest. Denne modellen er verdens første såkalte SMART Straightener. Det vil si at den kan forutse hårets behov, tykkelse, og ikke minst tekstur. Den beregner derfor hårets tykkelse og tekstur mens du retter det. Den er derfor utstyrt med patentert og banebrytende ultra-zone teknologi, som bruker raskt tenkende sensorer over hele varmeplaten. Temperaturen holdes derfor konstant på 185 grader.

Med ghd Styler Black på badet får du altså et stylingverktøy som etterlater håret skinnende og sunnere med bare ett strøk. For det beste resultatet ligger nemlig i at varmen holdes konstant, og det sikrer også at det ikke blir unødvendig mange knekte hårstrå.

Eksklusiv styler

Rettetangen har også en «sleep mode»-funksjon, akkurat som vår beste rettetang i testen, og slår seg derfor av når den ikke har blitt brukt på 30 minutter. I tillegg er platene designet for å være på linje med hverandre, slik at hvert enkelt hårstrå holdes perfekt på plass under hele stylingen.

Det er derfor ingen tvil om at ghd Platinum+ er en svært eksklusiv styler for deg som er opptatt av håret ditt.

ghd Gold Classic V Styler rettetang – Ekstra god til å lage krøller

ghd Gold Classic V Styler rettetang

Enda en gang er ghd med på vår liste. Det er uunngåelig, da denne modellen har høstet mange gode anmeldelser og er toppscorer hos tyske Testfazit og anbefalt på kvinnebloggen HerCampus. Alle testene viser at ghd V Gold Classic Styler er en god og effektiv rettetang, som gjør det enkelt å 

Lag krøller med de keramiske vippeplatene

Denne modellen fra ghd er fantastisk både til å rette håret med, men også til å lage krøller, da den har en smart vippefunksjon. Dette gjør det mulig å bruke rettetangen til mange forskjellige stiler og looks. Rettetangens keramiske plater kan vippe, og når det påføres trykk, kan den veldig enkelt og effektivt skape naturlige og stilige frisyrer samt krøller som ser svært naturlige ut.

Klar på bare 20 sekunder

I alle testene rettetangen er med i, blir dens oppvarmingsteknologi fremhevet gang på gang. Men det er virkelig imponerende også. For når rettetangen skrus på, tar det ikke lang tid før den piper for å fortelle at den er klar til bruk. Det tar bare 20 sekunder, og gjør det derfor mulig å style håret raskt, hvis du har forsovet deg litt. Når du er ferdig med å rette håret eller lage flotte krøller, sørger auto-slukkefunksjonen for at rettetangen slår seg av etter 30 minutter.

HH Simonsen Pocket rettetang

HH Simonsen Pocket rettetang

HH Simonsen er et virkelig godt og solidt merke, som du trygt kan kjøpe en rettetang fra. De har blitt nevnt tidligere i vår rettetangtest, men fortjener enda en plass med deres rettetang i lommestørrelse. Det finnes nemlig ikke mange rettetenger i denne størrelsen, selv om mange kunne hatt nytte av det, enten til ferien eller bare for å fikse noen få hårstrå her og der.

Rettetangen fra HH Simonsen er derfor en svært liten og ultralett rettetang. Den er perfekt for deg som har kort hår eller pannelugg, og som ønsker en enkel måte å style det på. Det kan du gjøre med denne, da den både kan ta de korteste hårene i pannen og lage fine krøller i kortere hår, uten at det ser rart ut.

Den er selvfølgelig også veldig praktisk å ha med på reiser, siden den er så liten. Den kan passe i selv den mest overfylte kofferten – og det er jo perfekt! Rettetangen kan varme opp til 200 grader og har en to meter lang ledning, som sikrer at det ikke er vanskelig å nå en stikkontakt.

Til slutt har den også turmalin keramisk teknologi som motvirker krusete hår. Den varmer opp på 15-20 sekunder.

Hvordan finner jeg en rettetang som passer til mitt hår?

Å finne den rette rettetangen som passer til akkurat ditt hår, kan være en utfordring, men det er avgjørende for å oppnå de beste stylingresultatene og unngå skader på håret. Med så mange alternativer på markedet er det viktig å vurdere en rekke faktorer, inkludert hårtype, materialet på platene, og temperaturinnstillinger, for å sikre at du velger den beste rettetangen for deg.

Kjenn din hårtype

Det første skrittet i å velge riktig rettetang er å forstå din hårtype. Har du fint, tykt, krøllet eller bølget hår? Fint hår krever en rettetang med lavere temperaturinnstillinger for å unngå skader, mens tykt eller krøllet hår kan kreve en rettetang som kan nå høyere temperaturer for å effektivt rette håret.

Velg riktig materiale

Materialet på platene er en annen viktig faktor å vurdere. Keramiske plater er gode for jevn varmefordeling og er mindre skadelige for håret, noe som gjør dem til et populært valg for alle hårtyper. Titaniumplater varmes opp raskere og kan nå høyere temperaturer, noe som gjør dem ideelle for tykt eller grovt hår. Turmalinplater er kjent for å frigjøre negative ioner som reduserer krus og øker hårets glans.

Justerbare temperaturinnstillinger

En rettetang med justerbare temperaturinnstillinger er avgjørende for å kunne tilpasse varmen til din spesifikke hårtype. Dette hjelper med å forhindre skader forårsaket av for høy varme og sikrer at du kan oppnå det beste resultatet uansett hårets tilstand eller tekstur.

Tenk på størrelsen og formen

Størrelsen og formen på rettetangen er også viktige å vurdere. En slank og lett rettetang er lettere å håndtere, noe som gjør det enklere å style håret, spesielt hvis du også ønsker å lage krøller eller bølger med rettetangen. Bredden på platene bør velges ut fra hårets lengde og tykkelse; bredere plater kan spare tid hvis du har langt og tykt hår, mens smale plater er bedre for kort hår og detaljstyling nær røttene.

Velg kvalitet over pris

Selv om det kan være fristende å velge en billigere rettetang, er det viktig å huske at kvalitet ofte kommer med en pris. En høykvalitets rettetang vil ikke bare gi bedre stylingresultater, men kan også være skånsom mot håret, noe som reduserer risikoen for skader og splittede tupper over tid. Se etter rettetanger med gode anmeldelser og fra anerkjente merker for å sikre at du investerer i et produkt som varer.

Avsluttende tanker om valget av den rette rettetangen

Å velge riktig rettetang handler om å kjenne din hårtype, forstå de forskjellige materialene og teknologiene, og ikke minst å investere i kvalitet. Ved å følge disse rådene kan du finne en rettetang som passer perfekt til ditt hår og hjelper deg med å oppnå de stylingresultatene du drømmer om, uten å gå på kompromiss med hårets helse. Husk at en god rettetang er en investering i hårets velvære og skjønnhet.

Bruk ikke rettetang i vått hår

En god rettetang kan gjøre mye for håret. Men for å få det beste resultatet, må du også vite hvordan du bruker den riktig. Her er det absolutt første rådet at du aldri bør bruke den i vått hår.

Hvis du velger å rette håret mens det fortsatt er fuktig eller vått, kan det ende opp med å gjøre ganske stor skade på håret ditt. Dette kan være vanskelig å rette opp igjen, da det som regel krever at håret vokser ut. Flere tester har vist at høye temperaturer kan skade både vått og tørt hår, men at skadene er mye verre og mer strukturerte når varmen treffer det våte håret. Den raske fordampningen gjør at håret tar enorm skade og kan ende opp med å se helt forferdelig ut. Sørg derfor alltid for å tørke håret grundig med hårføneren før du bruker rettetangen.

Hvis du ikke har tid til å tørke håret fullstendig, er det bedre å droppe rettetangen og sette håret opp i en stylet knute, da du sannsynligvis vil bli skuffet over resultatet av å rette vått hår. Det er mye bedre å tenke i andre baner, slik at du ikke må vente i flere måneder på at det skadede håret skal bli rettet opp.

Bruk alltid varmebeskyttende spray før rettetang

Hvis du vil være sikker på at håret ditt ser fint ut også om et halvt år, må du bruke varmebeskyttende spray før du retter håret. Ja, det er en ekstra kostnad, men det er en utgift du vil være glad for å ha brukt penger på, da det sikrer at håret ditt ikke brekker eller begynner å kruse mye på grunn av for hard varmebehandling.

Mange undersøkelser viser at håret har det langt bedre med å få varmebeskyttelse før retting eller krølling begynner. Dette beskytter hvert enkelt hårstrå direkte og sørger for at du ikke plutselig får hår som brekker, eller tupper som fliser seg mye.

Det finnes mange veldig gode varmebeskyttende sprayer du kan bruke. Hvilket produkt eller merke du velger, betyr ikke så mye, da de stort sett inneholder de samme ingrediensene. Det viktigste er at du bruker det, slik at du ikke ender opp med hår som ser helt forferdelig ut på grunn av rettetangen. Det tar bare et øyeblikk å spraye i håret – så det er absolutt verdt det.

Slik holder du håret sunt under retting

Som en del av vår rettetangtest synes vi også det er på sin plass å gi deg noen av de beste rådene for hvordan du holder håret sunt under retting. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte, eller hva man skal prioritere. Vi har gjort det enkelt for deg ved å gi deg de beste tipsene for å holde håret sunt under retting.

Som du nok allerede vet, er det ganske hardt for håret å bli rettet hver dag eller flere ganger i uken, da du utsetter det for høy varme. Du bør derfor alltid følge disse rådene:

  • Bruk så lav varme som mulig
  • Bruk varmebeskyttelse i håret ditt
  • Rett det aldri når det er vått eller fuktig
  • Fukt håret med gode oljer
  • Skjem bort håret av og til med en hårkur

Når du følger disse rådene, holder du håret sunt og sikrer at det ikke brekker neste gang du bruker rettetangen. For å unngå dette er det nødvendig med rikelig med fuktighet. Hver gang du retter håret, tørker det ut. Når det skjer, og hvis det ikke får jevnlig fuktighet, risikerer det å brekke. Det er ikke særlig pent og noe du absolutt vil unngå.

Det er derfor også viktig at du husker å tilføre fuktighet med macadamia- eller arganolje, og en hårkur kan gi håret den styrken det trenger for å tåle daglig retting. Den ekstra fordelen med å styrke håret med hårkur og oljer er at håret også vil se veldig flott og skinnende ut etter retting. Det er derfor bare en fordel å gi håret litt ekstra oppmerksomhet.

Slik retter du håret best

Hvis du ikke har rettet håret så mye før, eller hvis du føler at resultatet ikke blir helt som du ønsker, får du her de beste rådene for hvordan du raskt og effektivt kan oppnå det flotteste håret.

For å få rettet alle krusete eller ikke fullt så glatte hårstrå, bør du starte hver retting med å dele håret opp i seksjoner. Dette sikrer at du får med alt håret og ikke glemmer noe på toppen eller i bunnen. Spesielt hvis du har tykt hår, er det en god idé å dele det opp, da det ellers kan være vanskelig å holde styr på hvilke deler av håret du har gått over med rettetangen. Del det gjerne opp i tre eller fire deler, avhengig av hvor langt håret ditt er.

Når du bruker denne inndelingsteknikken, vil du også lettere kunne fordele varmebeskyttelsen i håret. Mange glemmer nemlig ofte at også det innerste håret trenger varmebeskyttelse. På denne måten treffer du det bedre og unngår unødvendig slitasje.

Hvordan krøller man håret med en rettetang?

Som tidligere nevnt i vår rettetangtest, kan du krølle håret med en rettetang. Du trenger derfor ikke nødvendigvis å investere i et krøllejern for å oppnå en frisyre med de flotteste krøllene. Men hvordan gjør du det egentlig? Og hvordan lager du pene krøller?

Det finnes mange forskjellige teknikker og metoder for å lage krøller med en rettetang, avhengig av hvilke krøller du ønsker. For å lage de best mulige krøllene, anbefaler vi at du velger en rettetang med fleksible plater. Dette gjør det mye enklere å få rettetangen og håret til å samarbeide.

Krøller med naturlig fall

Hvis du liker krøller med et naturlig fall – altså med fine krøller i den nederste delen av håret, er det ganske enkelt å få til. Du trenger bare å ta en liten del av håret og vikle det rundt hele rettetangen. Deretter plasserer du hårdelen mellom platene og lar den gli gjennom dem. Dette vil skape en fin krølle. Det kan kanskje høres litt komplisert ut, men når du har prøvd det noen ganger, blir resultatet veldig flott.

Tydelige krøller

Hvis du ønsker litt mer livlige og tydelige krøller, bør du først dele opp håret slik at du er sikker på at hver eneste del får krøller – ellers kan resultatet se mindre pent ut.

Når du har delt opp håret, tar du en liten hårdel og fører rettetangen helt inn til roten av håret. Deretter twister du rettetangen mot høyre eller venstre, avhengig av hva du foretrekker. La rettetangen langsomt gli mot hårspissen. Dette gjentar du på alle hårdeler til hele håret ditt er fylt med krøller.

For at krøllene skal holde best mulig, kan det være en god idé å bruke litt skum og hårspray i håret. Dette bevarer krøllenes struktur og sikrer at vind og litt fuktig vær ikke ødelegger de fine krøllene du har brukt så lang tid på å lage.

Dette bør du være oppmerksom på når du kjøper en rettetang

Når du kjøper en rettetang, lønner det seg å fokusere på kvaliteten. Kjøper du en dårlig rettetang, kan det føre til at håret blir slitt eller at rettingen aldri blir helt perfekt, slik du ønsker. Hvis du velger en av rettetangene vi har anbefalt i vår rettetangtest, gjør du et godt valg. Disse er alle av høy kvalitet, noe som både brukeranmeldelser og topplasseringer i diverse tester bekrefter.

Det er også en veldig god idé å se på rettetangens plater, da de kan gi deg en indikasjon på hvilken kvalitet du kan forvente. De bør helst være keramisk belagt for å gi deg den best mulige rettingen. Hvis platene også inneholder oljer eller keratin, er det bare en ekstra fordel.

Til slutt bør du også sjekke om det er mulig å justere rettetangen til forskjellige temperaturer. Dette er nemlig alfa og omega for at du skal kunne holde håret så sunt som mulig, men også for å oppnå det best mulige resultatet, enten du har glatt eller tykt hår. Jo flere varmeinnstillinger som finnes, desto bedre er det for håret ditt.

Hvorfor kjøpe en rettetang?

Er du litt usikker på om du skal kjøpe en rettetang, er det første rådet at du bare skal gjøre det. Rett og slett fordi du kan få en helt annen effekt på håret ditt enn hva du ellers ville oppnådd.

I Skandinavia og Danmark er det mange av oss som har utrolig fint hår, som kan være vanskelig å få til å ligge riktig når høstens og vinterens fuktighet og regn setter inn. Det gir ofte et krusete og bølgete hår som er vanskelig å kontrollere. Med en rettetang kan du redde hele dagens utseende, da den kan hjelpe deg med å style en flott knute, vakre krøller eller en stilig hestehale. Mange av oss har fint og rett hår med naturlig fall, som ikke ser så bra ut i de fuktige månedene. Ønsker du å unngå dette, gir det god mening å kjøpe en rettetang.

Men rettetangen kan også hjelpe deg med å lage de vakreste og mest stilige frisyrene når du skal ut på byen. Kanskje du vil ha myke Hollywood-bølger eller ville krøller som tar all oppmerksomheten. Uansett hva du foretrekker eller liker, kan du lage det med en rettetang. Det gjør det mye mer spennende og morsomt å gjøre seg klar for en kveld ute.

Er du ikke så erfaren med rettetang ennå, kan du alltid starte med en av de billigere modellene fra vår rettetangtest, slik at du kan øve deg. Da betyr det ikke så mye hvor mye penger du har brukt på den, hvis det viser seg at rettetang likevel ikke er noe for deg.

Hvorfor er det så stor forskjell på prisen på rettetenger?

Selv om man skulle tro at det ikke burde være så stor forskjell i prisen og på hva en rettetang kan gjøre, er det faktisk ikke slik det forholder seg. For selv om den primære funksjonen er å rette håret, er det stor forskjell på hvordan de gjør det, og hvor mye de sliter på håret ditt.

Et godt eksempel er å se på noen av rettetengene vi har med i vår rettetangtest ovenfor. Flere av disse er i stand til å frigjøre keratin og oljer mens de retter håret, noe som gjør håret sunnere og mer glansfullt. Det er ikke alle rettetenger som kan dette, da det er en kostbar funksjon å utvikle. Nettopp derfor er det stor forskjell på prisen.

I tillegg spiller merkevaren også en rolle, da mange ofte er villige til å betale mer for et merke som ghd, som har vunnet mange priser, i motsetning til et mer ukjent eller rimeligere merke. Pris og kvalitet henger ofte sammen når det gjelder rettetenger, og det kan derfor lønne seg å bruke de ekstra par hundrelappene på en rettetang med flere funksjoner og muligheter enn en uten.

Du må tross alt huske på at du får mye for pengene, og at en rettetang kan vare i mange år hvis du tar godt vare på den og husker å rense den hver uke. Kjøper du en rettetang fra vår test i dag, kan du regne med å ha en god venn i mer enn 5 år. Det er derfor et relativt rimelig stylingsverktøy når man ser på det over tid.

Får man vakrere hår av å bruke en rettetang fra ghd i stedet for en hvilken som helst annen?

Det er ingen tvil om at ghd er et av de ledende merkene på markedet når det gjelder rettetenger. Nettopp derfor er det lett å tro at man får vakrere hår av å bruke ghd.

Svaret er både ja og nei. Den klare fordelen ved å bruke en rettetang fra ghd er at de er utviklet med teknologi som tar hensyn til håret ditt og dets fuktighet. Derfor skader rettetenger fra ghd ikke håret ditt like mye som rettetenger fra andre merker, hvor teknologiene ikke er de samme. Dette kan bidra til å gi deg vakrere hår når du styler det.

Likevel kan du også gjøre mye selv for å få håret til å se vakkert og sunt ut etter styling. Med de rette produktene, riktig fuktighet og pleie kan du få et hår som ser like flott ut som om det var blitt rettet med en rettetang fra ghd.

Men siden dette er vår beste rettetang i testen, vil vi til enhver tid anbefale den til deg og andre som leter etter den perfekte rettetangen. For det er nettopp det ghd kan gi deg. Det koster selvfølgelig deretter, men det er verdt hver krone, da du vil merke en stor forskjell på resultatet sammenlignet med den første og billigste rettetangen du kan finne i din nærmeste butikk.

Hvor varmt skal en rettetang være?

Det er ikke gjort noen helt spesifikke undersøkelser på hva minimums- eller maksimumstemperaturen bør være når man retter hår. Men basert på diverse anvisninger fra produsenter av rettetenger, er den ideelle temperaturen et sted mellom 175 og 185 grader.

På de fleste rettetenger er det mulig å nå en temperatur på rundt 210 grader. Dette er imidlertid mest egnet for veldig krusete og tykt hår som er vanskelig å få glatt. Denne varmen er som regel altfor hard for tynt og fint hår, så her er det bedre å holde seg til rundt 175 grader.

Det smarte med rettetangen er at den holder varmen og temperaturen konstant. Du trenger derfor ikke bekymre deg for å måtte justere underveis eller vente på at den skal bli varm nok igjen når du har rettet halve håret.

Det beste er at du på bare 15-20 sekunder er klar til å rette håret ditt pent og glatt.

Er en rettetangsbørste like bra som en rettetang?

Som et nytt alternativ har det begynt å dukke opp rettetangsbørster, som et alternativ til den tradisjonelle rettetangen. Det er veldig praktisk, da du både kan gre ut flokete hår samtidig som du retter det. Det blir ikke enklere å få kontroll på håret.

De er ganske enkle å bruke og gjør det mulig å gre håret helt fra roten uten at det gjør vondt i hodebunnen. Selvfølgelig er det slik at rettetangsbørster ikke gir deg de samme mulighetene som en rettetang. Du kan ikke krølle håret eller lage andre frisyrer med børsten. Men hvis du foretrekker rett hår og alltid velger det, er en rettetangsbørste et veldig godt valg.

Den varmes opp på kort tid og gjør det mulig å rette håret ditt på få minutter, fordi den kan ta så mye hår om gangen. Når det kommer til retting, er en rettetangsbørste derfor minst like god som en rettetang, om ikke bedre i noen tilfeller, fordi det er så enkelt og raskt. Likevel vil det kreve både en rettetangsbørste og et krøllejern eller rettetang hvis du ønsker å lage krøller.

Rettetangsbørsten egner seg best for jenter (eller gutter) som allerede har ganske rett hår. Det kan være vanskelig for børsten å rette ut alle krøller hvis man har veldig krøllete hår. Men ellers er det ingenting i veien for å velge en rettetangsbørste – de kan virkelig rette hår på en flott måte!

I vår test har vi nevnt to forskjellige børster som begge er veldig gode og gir gode resultater hver gang de brukes. Vi kan derfor varmt anbefale at du kjøper en allerede i dag og ser om det ikke er noe for deg. Du risikerer ikke annet enn å få rett hår!

Kan alt hår tåle å bli rettet?

Som utgangspunkt kan alt hår tåle å bli rettet. Spørsmålet er heller om alt hår tåler å bli rettet hver eneste dag, og her er svaret ikke like entydig. Å rette håret er veldig hardt for hårstråene og sliter på dem hver gang man gjør det. Dette gjelder selv om du bruker varmebeskyttelse. Hvis du har gjort mye med håret ditt, som å farge det, krølle det, bleke det eller gi det andre tøffe behandlinger, er det mer sårbart.

Med sårbart hår er det viktig at du maksimalt retter det på en temperatur på 185 grader. Ellers risikerer du at håret knekker i stor grad. Det ser ikke særlig pent ut og vil også generelt ødelegge frisyren din. Reduser derfor rettingen i en periode og øk bruken av fukt og andre behandlinger som styrker og gjør håret sterkt.

Har du normalt hår, som bare blir farget av og til eller kanskje ikke behandles med farge, permanent eller lignende, kan du godt rette det hver dag hvis du gjør det med omtanke. For selv sunt og flott hår kan ikke tåle 200 graders varme hver dag uten beskyttelse og fukt. Husk derfor å bruke de anbefalte produktene og ikke rette håret mer enn nødvendig – én gang over med rettetangen bør være nok. Dette sikrer at håret ikke blir sårbart og til slutt knekker.

Har du vakkert, krøllete hår, er det også veldig hardt for håret å bli rettet flere ganger i uken. For når du retter det, endrer du hårets struktur. Det er også derfor det ikke holder seg rett når det er fuktig eller regner – håret finner tilbake til sin opprinnelige struktur. Begrens derfor rettingen til av og til, slik at du ikke skader håret unødvendig. Det ville være synd, da mange misunner kvinner med vakkert, krøllete hår.

Hvis du tar godt vare på håret ditt og husker at det krever god pleie, kan du trygt rette håret ditt.

Slik har vi kommet frem til de beste rettetengene

Det er mye å tenke på når det gjelder valg av rettetang. Det er vi veldig klar over, og derfor har vi tenkt forut for deg. Vi har nemlig allerede valgt ut de beste rettetengene som finnes i 2021. Du trenger derfor ikke gjøre mye research for å finne ut hvilken rettetang som kan være best for deg. I stedet kan du bare lene deg tilbake, lese de forskjellige beskrivelsene, og deretter velge dine favoritter. Fordelen med å velge dem gjennom vår test er nettopp at du kan være sikker på at de er de beste av sitt slag.

I utvelgelsen har vi lagt vekt på funksjoner, teknologier, brukervennlighet, ergonomi, holdbarhet og ikke minst pris, slik at det finnes gode rettetenger å velge mellom for alle som trenger en. Det trenger nemlig ikke være like dyrt som ghd for å være en god rettetang med gode resultater.

Vi har naturligvis også sett på hvilke rettetenger som har gjort det bra i tester, og om brukerne er enige med anmelderne. Ut fra dette har vi gjort en ytterligere sortering, slik at vi kun sitter igjen med de absolutt beste rettetengene. Du kan derfor trygt kjøpe en av de rettetengene vi har nevnt i denne testen, da de virkelig er blant de beste.

Skjem deg bort med en rettetang

Det kan være vanskelig å unne seg selv litt luksus. Men slik skal det ikke være, for det kan faktisk være akkurat det som gir deg mer overskudd og glede i hverdagen. Det er ikke noe så kjedelig og irriterende som å våkne opp hver morgen og føle at håret er helt uregjerlig, eller at du har lyst til å klippe det av fordi det uansett ikke samarbeider.

Med noe så enkelt som en rettetang kan du starte dagen herlig og fantastisk hver morgen, fordi du kan lage den frisyren du ønsker deg. Da er det slutt på hår som stikker i alle retninger eller hår som ikke vil settes opp i en hestehale. Hva kan være bedre enn det?

Sammen med en rettetang kan du også med fordel skjemme deg bort med gode og nærende sjampoer, oljer til håret, hårmasker, hårkurer og en deilig, velduftende varmebeskyttende spray. Dette bidrar til en mer luksuriøs hverdag med et hår som bare skinner og ser glansfullt ut. Kjøpet av en rettetang kan derfor være starten på en mer selvpleiende hverdag!

Ta derfor en god og grundig titt på listen vår over de beste rettetengene. Da kan du være sikker på at du ender opp med ren luksus i hånden. Nettopp fordi kvaliteten er så god. Vi kan i hvert fall garantere at alle rettetengene er av høyeste kvalitet og retter ut håret ditt som du aldri har opplevd før.

Få glatt hår med de beste rettetengene

Nesten ingen er født med helt naturlig glatt hår, i hvert fall ikke uten krusninger eller et lett fall. Med en rettetang kan du sørge for at du møter opp på jobb eller skole med det fineste, glatteste håret, eller at du til festen kan legge håret helt tilbake i den strammeste og mest stilige hestehalen. En rettetang gir virkelig mange muligheter, noe du også vil oppdage når du får den levert rett på døren.

Nå som du har funnet veien hit for å lese om rettetenger, har vi gjort oss bryet med å linke til forhandlere av de rettetengene vi omtaler. Du trenger derfor ikke klikke deg videre fra siden for å kjøpe den rettetangen du har sett deg ut som en favoritt – det kan du gjøre direkte herfra. Det tar virkelig ikke mer enn noen få øyeblikk fra du har bestemt deg for en rettetang, til du har klikket den i handlekurven og betalt for den.

Du kan være helt trygg på å gjøre dette, da alle forhandlerne er noen du helt sikkert kjenner til: nemlig Elgiganten, Proshop, Nicehair og flere. De er alle pålitelige og gjør alt for å sikre en god behandling av deg og ditt kjøp. De hjelper deg helt sikkert også gjerne hvis du har noen spørsmål om rettetangen, som du verken har funnet svar på her på siden eller under spesifikasjonene som er oppgitt på produktet hos forhandleren. Vi kan imidlertid ikke forestille oss at det er noe som ikke er opplyst om rettetangen hos forhandlerne.

Mangler du derfor litt mer informasjon, bør du straks klikke deg videre og lese de helt spesifikke spesifikasjonene hos forhandleren. Da er du også sikker på å ta det helt rette valget. Det er tross alt ditt fine hår vi snakker om.

Vi håper at vi med vår guide, test og gode råd har hjulpet deg til å ta den rette beslutningen. Vi ønsker deg i hvert fall lykke til med din rettetang – og husk at det er helt i orden å unne deg selv en flott rettetang!

Populære Tester

Kollagentest
Collagen Test 2024 - de 4 Beste Kollagen tilskudd
lydbokappen
Beste Lydbok App september 2024 - Test av Gratis Lydbok Apper
IPL hårfjerner
IPL hårfjerner test 2024 → De 8 beste IPL hårfjernerne
Airfryer
Airfryer Test 2024 → De Beste Airfryerne For Rask & Deilig Mat
Airfryer
6 beste Airfryer test – hva er det og hvorfor må du ha en?

Seneste Tester

Badevekt
Badevekt Test 2024 → Se De 6 Beste Badevektene
Proteinpulver
Beste Proteinpulver 2024 → Her er De 8 Beste
Omega-3
Omega-3 Test 2024 → De 5 Beste Omega-3 Fettsyrene
massasjepistolene
De 18 beste massasjepistolene i test – Perfekt hjelp mot ømme muskler
Recovery Boots
Recovery Boots Test 2024 → De 6 Beste Recovery Boots

Få de nyeste tester og anmeldelser direkte i din innboks