Gryte

Gryte Test 2024 → Se De 15 Beste Grytene

Beste Gryte i Test: Er du på jakt etter den aller beste gryten på markedet, har du kommet til rett sted. Vi har gjennomgått og testet 11 gryter av topp kvalitet. Vi har bl.a. sett på 8 gryter i rustfritt stål, 1 kobbergryte og 2 støpejernsgryter.

Les videre i vår test nedenfor, hvor vi har gjennomgått de forskjellige grytene og grytesettene, og finn det utstyret som passer perfekt til ditt kjøkkenskap.

Vi anbefaler klart grytene av rustfritt stål, da de fungerer på alle komfyrer og samtidig har et tidløst og klassisk design, derfor finner du dem også øverst på listen. Etter disse grytene kommer en anbefaling på en kobbergryte fra De Buyer, og sist men ikke minst har vi 2 anbefalinger på støpejernsgryter.

Når du er ferdig med å velge din nye gryte, kan du også sjekke vår test av japanske kokkekniver HER.

Onyx Hybrid Non-stick Grytesett – Beste Gryter i Test

Onyx Hybrid Non-stick Grytesett

Her er det svært populære merket Onyx Cookware sitt “starter” grytesett, med en gryte og en kasserolle. Disse kan brukes på alle varmekilder, så du kan enkelt bestille dette settet uten å sjekke varmekilden til komfyren først.

Onyx har flere sett å velge mellom, men vi mener at enhver profesjonell eller hobbykokk bør ha en gryte fra Onyx Cookware, og prisene er rimelige.

Mer om Onyx Hybrid Non-stick Grytesett

Onyx Hybrid er designet i et tidløst estetisk design i rustfritt stål. Du kan bruke dette grytesettet på alle komfyrer, inkludert induksjon og gass. Innsiden er belagt med en verdensklasse PFOA-fri non-stick, som gjør det svært vanskelig for maten å brenne seg fast. I tillegg skal det nevnes at du kan bruke metallredskaper i disse grytene uten å skade non-stick-overflaten.

Gryter fra Onyx er laget i så godt materiale at de tåler oppvaskmaskin og er ovnssikre opptil 250°C.

Grytene er utstyrt med tre lag, også kalt Tri-Ply eller Clad-teknologi.

Det første laget er av rustfritt stål, som gjør at grytene kan brukes på alle varmekilder, enten det er en induksjons-, keramikk- eller gasskomfyr du har. Det andre laget er et lag aluminium, som fordeler varmen jevnt i hele gryten. Og det tredje laget er igjen et lag av rustfritt stål.

Dette settet inneholder en 5-liters gryte samt en 2-liters kasserolle/sausegryte.

Fordeler

Verdensklasse PFOA-fri non-stick
Bruk metallredskaper uten risiko for å skade non-stick overflaten
Ovnsikker opptil 250°C

Utvalgte spesifikasjoner

Materiale: Rustfritt stål
Egnet varmekilde: Gassbluss, induksjonskoketopp, keramisk koketopp
Egenskaper: Tåler oppvaskmaskin
Belegg: Verdensklasse PFOA-fri non-stick
Beleggslag: 3
Gryter: 1 gryte
Kasseroller: 1 kasserolle
Lokk: Følger ikke med
Maksimum temperatur: 250°C

ONYX – Hybrid Non-stick Sautersett – Beste Gryte- og Pannesett i Test

ONYX – Hybrid Non-stick Sautersett

Onyx er kjent for sin kvalitet og har blitt et utrolig populært merke. Er du en kjøtt-connoisseur, er en stekepanne fra Onyx et must som gir den perfekte stekeskorpen, takket være deres teknologi. Dette er det ultimate kjøkkensettet som vil pryde de fleste kjøkkenskap og bidra til bedre matlaging.

Mer om Onyx

Alle gryter og panner fra Onyx er designet i et tidløst og klassisk design av rustfritt stål, noe som gjør at de alltid ser flotte ut, enten de står på komfyren, eller du ønsker å servere direkte fra dem på spisebordet.

Dette settet fungerer på alle varmekilder og er også ovnssikkert opptil 250°C, så du trenger ikke lenger ovnsikre fat. Alt utstyr fra Onyx tåler oppvaskmaskin og er så smart designet at ikke engang metallredskaper kan ødelegge non-stick-funksjonen. I tillegg er innsiden belagt med Onyx’ patenterte hybridteknologi, som blant annet garanterer den perfekte stekeskorpen.

Dette settet består av en kasserolle på 2 L, en gryte på 5 L, en stekepanne på 26 cm og en sautépanne, også på 26 cm.

Fordeler

Patenterte Hybrid-teknologi for den beste stekeskorpen
Alt utstyr du trenger på kjøkkenet
Tåler oppvaskmaskin

Utvalgte spesifikasjoner

Materiale: Rustfritt stål
Egnet varmekilde: Gassbluss, induksjonskoketopp, keramisk koketopp
Egenskaper: Tåler oppvaskmaskin
Belegg: Verdensklasse PFOA-fri non-stick
Beleggslag: 3
Gryter: 1 gryte
Kasseroller: 1 kasserolle
Stekepanne: 2 stekepanner
Sautépanne: 1 sautépanne
Lokk: Følger ikke med
Maksimum temperatur: 250°C

Komplett støpejernsgrytesett – Beste grytesett i støpejern

Komplett støpejernsgrytesett

Fordyp deg i en verden av førsteklasses matlaging med dette komplette settet av støpejernsgryter, presentert i en fortryllende Arctic Blue-farge. Dette settet er ikke bare en kulinarisk nødvendighet, men også en estetisk tillegg til kjøkkenet ditt. Med en robust emaljert overflate garanterer disse grytene en uovertruffen holdbarhet og en non-stick-opplevelse, ideell for en rekke forskjellige retter.

Mangfold i matlaging

Settet er en ekte mester i allsidighet, da det inkluderer tre gryter, en kasserolle, en form og en stekepanne, alle designet for å møte dine daglige kulinariske behov. Enten du planlegger å steke, bake, småkoke eller koke, vil hvert element i dette settet sørge for at dine retter tilberedes til perfeksjon, noe som gir en uovertruffen smaksopplevelse.

Kompatibilitet og brukervennlighet

Disse støpejernsgrytene og -pannene er kompatible med alle varmekilder, inkludert induksjon, noe som gjør dem til et praktisk tillegg til ethvert moderne kjøkken. Deres evne til å tåle høye temperaturer gjør dem ideelle for både langsom matlaging og steking på høy varme. I tillegg sikrer den emaljerte overflaten enkel rengjøring, noe som bevarer settets skjønnhet og funksjonalitet over tid.

Profesjonell Anbefaling

Dette støpejernsettet er ikke bare verdsatt av hjemmekokker, men også anerkjent av profesjonelle innen feltet. Kjente kokker og matentusiaster har testet og rost settets kvalitet og allsidighet, noe som understreker dets pålitelighet og verdi i enhver kulinarisk sammenheng.

Med dette støpejernsettet er du ikke bare utstyrt med et kvalitetsverktøy, men du investerer også i en livslang følgesvenn på kjøkkenet, som vil inspirere til utallige deilige måltider og minneverdige øyeblikk.

Zwilling Vitality Grytesett – Forbrukernes Favoritt

Zwilling Vitality Grytesett

Dette grytesettet er designet med et tidløst og klassisk design, som gjør at de ser flotte ut, enten de står på kjøkkenet eller på spisebordet. Med dette grytesettet har du gryter til de fleste retter, enten du skal arrangere en stor fest eller tilberede hverdagsmåltider – dette settet er helt ideelt.

Så hvis du trenger å bytte ut grytene dine eller starte fra bunnen av, stol på forbrukernes tilfredshet og invester i dette settet.

Mer om Zwilling Vitality

Disse grytene fra Zwilling kan brukes på alle varmekilder, så du trenger ikke bekymre deg for om de fungerer på din komfyr. I tillegg er de designet med en innvendig litermålsskala.

Grytene er enkle å vedlikeholde, da de tåler oppvaskmaskin, slik at du ikke trenger å bruke hele kvelden på å rydde opp etter matlagingen. Dessuten tåler disse Zwilling-grytene å settes i ovnen, opptil 200°C.

Grytene er designet med Zwillings smarte Sigmabond-bunn, med en sterk aluminiums-kjerne som garanterer jevn varmefordeling i hele gryten. I tillegg er de utstyrt med en hellekant som forhindrer drypping når du heller fra dem.

Med dette grytesettet får du 3 gryter med tilhørende glasslokk, slik at du enkelt kan holde øye med maten selv når lokket er på. Grytene kommer i størrelsene 2 L, 3 L og 3,5 L. I tillegg følger det også med en kasserolle.

Dette grytesettet har gjort det godt både i ekspertenes og forbrukernes vurderinger.
Pricerunner har rangert disse grytene som nr. 7.
KitchenOne’s kunder har gitt dette grytesettet en vurdering på hele 4,7 av 5 stjerner.

Vi kan derfor ikke annet enn å anbefale dette settet.

Fordeler

  • Kan brukes på alle varmekilder
  • Alle deler kan vaskes i oppvaskmaskinen
  • Vurdert til 4,7 av 5 stjerner av KitchenOnes brukere
  • Sigmabond-bunn

Utvalgte spesifikasjoner

  • Materiale: Rustfritt stål
  • Egnet varmekilde: Gassbluss, induksjonskoketopp, keramisk koketopp
  • Egenskaper: Innvendig litermål, ovnssikker, tåler oppvaskmaskin
  • Gryter: 3 gryter
  • Kasseroller: 1 kasserolle
  • Lokk: 3 lokk

Støpejernsgryte fra Qookware – Beste Støpejernsgryte

Støpejernsgryte fra Qookware

Qookware sin emaljerte støpejernsgryte representerer det ypperste innen kjøkkenutstyr, ved å kombinere holdbarhet og allsidighet i ett enkelt produkt. Denne gryten, kjent for sin ekstraordinære kvalitet, er laget for å tåle tidens tann og er egnet for alle typer komfyrer, inkludert induksjon, samt til bruk i ovnen. Med en kapasitet på 4,8 liter er gryten ideell for å tilberede måltider til hele familien.

Design og brukervennlighet

I tillegg til sin robusthet, er støpejernsgryten også en fryd for øyet med sin attraktive Arctic Blue-farge, som tilfører et snev av eleganse til ethvert kjøkken. Den emaljerte overflaten sikrer jevn varmefordeling, noe som er avgjørende for perfekt tilberedte retter. Gryten er designet for å være brukervennlig, noe som gjenspeiles i enkel rengjøring; den emaljerte finishen forhindrer maten i å sette seg fast, noe som gjør vedlikeholdet til en lek.

Allsidighet og praktisk bruk

En av de mest bemerkelsesverdige fordelene med denne støpejernsgryten er dens allsidighet. Enten du småkoker, brasere, baker eller steker, vil denne gryten oppfylle dine kulinariske behov. Den kommer med et praktisk lokk som effektivt holder på varmen, og sikrer at alle rettene dine tilberedes jevnt og beholder aromaen og smaken. Denne funksjonen gjør det mulig å lage et bredt spekter av retter med minimalt energiforbruk.

Alt i alt er Qookware sin emaljerte støpejernsgryte en uunnværlig del av ethvert moderne kjøkken, som kombinerer funksjonalitet, holdbarhet og stil. Det er ikke bare et kjøkkenredskap; det er en investering i mange år med kulinariske eventyr.

WMF Provence Plus Grytesett – Beste Gryte til Prisen

WMF Provence Plus Grytesett

WMF Provence Plus grytesett er et sikkert valg for deg som ønsker et godt grytesett til en rimelig pris.
Gå ikke på kompromiss med kvaliteten, men få det til en gunstig pris.
Settet inneholder 5 deler, med tilhørende lokk, av høy kvalitet. I tillegg kan disse grytene brukes på alle varmekilder og er svært enkle å rengjøre, da de tåler en runde i oppvaskmaskinen.

En god gryte som kan brukes på alle komfyrer.

Mer om grytesettet fra WMF Provence Plus

Hvis du trenger å fornye gryteskapet ditt, kan du like godt gjøre alt på én gang.
Fordelen med dette 5-delte settet fra WMF er at den totale prisen tilsvarer det en enkelt gryte lett kan koste alene.
Med størrelser fra 1,5 liter og opp til 6 liter, er det gryter til enhver rett og porsjonsstørrelse. I tillegg er det et økonomisk godt valg.

Designet på disse grytene er enkelt og elegant, laget av Cromargan 18/10 rustfritt stål, med en blank overflate.
Stålgryter sikrer ikke bare et pent og blankt utseende, men tåler også mye. Disse grytene kan varme opp til 250°C på komfyren, og de tåler også ovnsbruk opp til 70°C.
Grytene har også en bunn med 3-lags belegg, som sørger for at maten ikke brenner seg like lett. Med et 3-lags belegg kan du bruke disse grytene på alle varmekilder, enten du har gass, induksjon eller klassiske keramiske kokeplater.

Dette grytesettet har ergonomiske håndtak samt en hellekant, som gjør det lettere å helle vann eller andre væsker fra grytene.
Et av de beste plussene med dette produktet er at de tåler maskinvask.

Grytene i dette settet har kapasitet på henholdsvis 2, 2,5, 3 og 6 liter, mens kasserollen rommer 1,5 liter. Grytene leveres med 4 tilhørende lokk.

Det er også verdt å nevne at dette grytesettet er rangert som nummer 1 i kategorien gryter og panner hos Pricerunner.

Hvis du trenger 5 gode allround-gryter, er dette absolutt et godt valg til en rimelig pris.

Fordeler

  • Tåler maskinvask
  • Stilrent design
  • Egnet for alle varmekilder
  • Alt du trenger i gryter
  • Best til prisen

Utvalgte spesifikasjoner

  • Materiale: Rustfritt stål
  • Egnet varmekilde: Gassbluss, induksjonskokeplate, keramisk kokeplate, støpejernskokeplate
  • Egenskaper: Ergonomisk håndtak, opphengsøye, ovnsfast, sandwichbunn, tåler maskinvask
  • Antall belegg: 3
  • Gryter: 4 gryter
  • Kasseroller: 1 kasserolle
  • Lokk: 4 lokk
  • Maksimal temperatur: 250°C

Støpejernsgryte fra Qookware

Støpejernsgryte

Qookware presenterer en uunnværlig del av ethvert kjøkken: den emaljerte støpejernsgryten. Kjent for sin robusthet og evne til å oppnå høye temperaturer, er denne klassiske gryten et must-have for de som verdsetter kvalitetskjøkkenutstyr. Med en kapasitet på 2 liter er den ideell for tilberedning av mindre retter, sauser og andre delikatesser som krever presis varmestyring.

Design og funksjonalitet

Ikke bare er denne gryten praktisk, men den tilfører også et snev av eleganse til kjøkkenet ditt med sin attraktive «Artic Blue»-farge. Den er designet for enkel rengjøring og holdbarhet, takket være kvalitetsbelegget som motstår riper og flekker. I tillegg til det estetiske, er gryten funksjonell med et ergonomisk håndtak som sikrer komfort og trygghet under bruk.

En enestående matlagingsopplevelse

Enten du er en erfaren kokk eller nettopp har begynt på din kulinariske reise, vil denne støpejernsgryten hjelpe deg med å oppnå perfekte resultater hver gang. Støpejern er kjent for sin utmerkede varmefordeling, noe som gjør det enkelt å tilberede maten jevnt og presist. Dette er spesielt viktig for retter som krever langsom tilberedning ved lav varme, som gryteretter og simreretter.

Hvorfor velge emaljert støpejern?

Å velge en gryte i emaljert støpejern er en investering i kjøkkenets fremtid. Ikke bare vil det forbedre matlagingsprosessen din, men det vil også være et kjøkkenredskap du kan stole på i mange år fremover. Opplev forskjellen selv ved å integrere denne gryten i ditt kjøkkenarsenal, og du vil forstå hvorfor den er en favoritt blant både profesjonelle kokker og matentusiaster.

Scanpan Impact Grytesett – Beste nybegynner-grytesett

Scanpan Impact Grytesett

Her er et godt nybegynner-grytesett til en overkommelig pris. Grytesettet er for deg som verdsetter kvalitet og funksjonalitet høyest.

Grytene er laget av slitesterkt stål, noe som gjør at de varer lenger og samtidig hjelper med å fordele varmen jevnt i hele gryten.

Dette settet består av 3 gryter i størrelsene 1,8 L, 2,3 L og 2,5 L, hvor det følger med glasslokk til alle grytene, slik at du enkelt kan følge med på maten uten å løfte lokket.

Fordeler

  • Perfekt varmefordeling
  • 4,9 av 5 stjerner fra KitchenOnes kunder
  • Godt nybegynnersett

Utvalgte spesifikasjoner

  • Materiale: Rustfritt stål
  • Egnet varmekilde: Gassbluss, induksjonskomfyr, keramisk kokeplate, støpejernskokeplate
  • Egenskaper: Håndvask, innvendig litermål, opphengsøye, sandwichbunn, tåler oppvaskmaskin, varmebestandig håndtak
  • Gryter: 2 gryter
  • Kasseroller: 1 kasserolle
  • Lokk: 3 lokk
  • Maksimumstemperatur: 260°C

Liten støpejernsgryte fra Qookware

Liten støpejernsgryte fra Qookware

Qookware presenterer en emaljert støpejernsgryte, kjent for sin robusthet og allsidighet. Denne gryten, som kan brukes både på komfyrer og i ovn, er en av de mest solide og slitesterke typene gryter på markedet. Med en kapasitet på 3,8 liter er den ideell for å tilberede alt fra langtidskokte retter til sauser og supper for hele familien.

Design og funksjonalitet

Denne støpejernsgryten er ikke bare praktisk, men også estetisk tiltalende med sin elegante «Arctic Blue»-farge. Den emaljerte overflaten gjør den enkel å rengjøre og sørger for at den ikke absorberer uønskede lukter eller smaker. Dette betyr at du kan skifte mellom forskjellige retter uten å bekymre deg for smaksoverføring. Det medfølgende lokket bidrar til å bevare varmen, slik at du kan oppnå saftige og smakfulle resultater hver gang.

Allsidighet og brukervennlighet

En av de største fordelene med denne emaljerte støpejernsgryten er dens allsidighet. Den kan brukes på alle typer varmekilder, inkludert gass, keramisk, elektrisk og induksjon, og tåler høye temperaturer, noe som gjør den ideell for både steking og baking. Vedlikeholdet er enkelt, da den emaljerte overflaten er lett å rengjøre med vanlig såpe og vann.

Hvis du leter etter en holdbar, funksjonell og stilig gryte som kan håndtere en rekke matlagingsoppgaver, er Qookware sin emaljerte støpejernsgryte et utmerket valg. Enten du forbereder en familiemiddag eller underholder gjester, vil denne gryten ikke skuffe. Med sin kapasitet, holdbarhet og enkle vedlikehold er det en investering i mange års matlagingsglede.

Scanpan Fusion 5 Grytesett – Beste kvalitet

Scanpan Fusion 5 Grytesett

Dette 3-dels grytesett er for den kvalitetsbevisste hobbykokken. Grytene er designet med en flott blank finish i sølv. De er laget av ekstremt slitesterkt metall med en 5-lags belegg som gjør at de tåler maksimal varme, noe som gjør at maten blir raskere ferdig.

Disse grytene fungerer på alle varmekilder og er utstyrt med innvendige litermål.

Settet består av 3 forskjellige gryter. Den minste er en kasserolle på 2 L, en praktisk gryte på 3,7 L og en stor gryte på 5,2 L. Lokk følger med til alle 3 grytene, og de er, som grytene, laget i et stilrent design i rustfritt stål.

Fordeler

  • Ultimativ kvalitet
  • Flott design
  • 5-lags belegg

Utvalgte spesifikasjoner

  • Materiale: Rustfritt stål
  • Egnet varmekilde: Gassbluss, Induksjonsplate, Keramisk kokeplate, Støpejernplate
  • Egenskaper: Håndvask, Innvendig litermål, Opphengsøye
  • Gryter: 2 gryter
  • Kasseroller: 1 kasserolle
  • Lokk: 3 lokk

Eva Trio Gryte med Keramisk Belegg

Eva Trio Gryte med Keramisk Belegg

Her er en stor gryte på hele 4,8 L, som er ideell til suppe, risgrøt og store steker. Med denne gryten fra Eva Trio er det nesten umulig å svi maten, og du trenger heller ikke å bruke mye olje for å steke. I tillegg gir det keramiske belegget en bedre stekeskorpe og gjør det samtidig lettere å rengjøre etter bruk.

Designet er en videreutvikling av det originale Ole Palsby/Eva Trio-designet fra 1977, hvor det ble lagt til det innovative non-stick-belegget som gjør at denne gryten tåler ekstreme mengder varme. Ingen annen gryte i denne testen tåler opp til hele 400°C.

Gryten er designet i et stilrent rustfritt stål-design. I tillegg er den laget med en sandwichbunn med en aluminiums-kjerne, som gjør at den kan brukes på alle typer komfyrer. Gryten rommer opptil 4,8 liter og har en diameter på 20 cm.

Fordeler

  • Tåler opptil 400°C
  • Beste varmefordeling i testen
  • Keramisk belegg

Utvalgte spesifikasjoner

  • Materiale: Rustfritt stål
  • Egnet varmekilde: Gassbluss, Induksjonsplate, Keramisk kokeplate, Støpejernskokeplate
  • Egenskaper: Håndvask, Sandwichbunn, Tåler oppvaskmaskin
  • Belegg: Keramisk
  • Gryter: 1 gryte
  • Lokk: Medfølger ikke
  • Maksimal temperatur: 400°C
  • Diameter: 20 cm
  • Volum: 4,8 L
  • Vekt: 1,3 kg

Tefal Intuition Grytesett – Billigste Grytesett

Tefal Intuition Grytesett

Skal det være billig, er dette 4-delte grytesett fra Tefal en perfekt løsning. Dette grytesettet er ideelt for deg som nettopp har flyttet hjemmefra, eller som leter etter en innflyttingsgave til noen som har flyttet hjemmefra for første gang.

Tefal Intuition kommer med 3 gryter og en kasserolle, slik at du kan lage alle måltider med dette settet. Settet er designet i flott rustfritt stål, som ikke bare ser bra ut på kjøkkenet, men også gjør det mulig å servere direkte fra grytene på spisebordet.

Grytene er utstyrt med helletuter på hver side, så du unngår søl når du heller. I tillegg har de 3 grytene glasslokk med hull i. Hullene i glasslokkene hjelper med to ting: Du kan helle vannet direkte ut fra grønnsakene, samtidig som dampen siver ut mens gryten står på komfyren.

Vi har alle opplevd at noe brenner seg fast, og det er vanskelig å få av. I verste fall kan gryten bli ødelagt. Dette unngår du med denne non-stick beleggningen.

Grytene tåler oppvaskmaskin og har et innvendig litermål.

Dette grytesettet fra Tefal består av 3 gryter og en kasserolle med følgende mål:

  • Kasserolle – 1,3 L – Diameter på 16 cm
  • Gryte – 1,3 L – Diameter på 16 cm
  • Gryte – 2,7 L – Diameter på 20 cm
  • Gryte – 4,7 L – Diameter på 24 cm

Fordeler

  • Perfekt innflyttingsgave
  • Billigste grytesett
  • Fungerer på alle varmekilder.

Utvalgte spesifikasjoner

  • Materiale: Rustfritt stål
  • Egnet varmekilde: Gassbluss, Induksjonskoketopp, Keramisk koketopp, Støpejernskoketopp
  • Egenskaper: Innvendig litermål, Opphengsøye, Tåler oppvaskmaskin
  • Belegg: Non-stick
  • Gryter: 3 gryter
  • Kasseroller: 1 kasserolle
  • Lokk: 3 lokk

De Buyer Prima Matera – Beste kobbergryte med lokk

De Buyer Prima Matera

Denne kobbergryte er kun laget for induksjonskomfyrer. Dette er for kjennere som elsker gode produkter og er klare til å bruke penger deretter. Siden prisen ligger i det absolutt høyeste sjiktet, må du virkelig vite hva matlaging er før det lønner seg å bruke denne typen penger på en gryte.

Men hvis du er på utkikk etter en kobbergryte, er Prima Matera fra De Buyer det opplagte valget. Gryten og det medfølgende lokket er laget av 90 % kobber og 10 % rustfritt stål. Kobberet gir en helt unik varmefordeling, mens det rustfrie stålet gjør gryten lettere å rengjøre samt oppbevaring av maten enklere.

Håndtakene er gripevennlige og er designet slik at de holder seg kjølige under matlagingen.

Fordeler: 

  • Eksklusiv gryte i kokekarserien 
  • Unik varmefordeling gjennom kobberet 
  • Gripevennlige og kjølige håndtak.

Utvalgte spesifikasjoner: 

  • Materiale: Kobber, rustfritt stål 
  • Egnet varmekilde: Induksjonskomfyr 
  • Gryter: 1 gryte 
  • Lokket: Inkludert 
  • Diameter: 24 cm 
  • Volum: 5,4 L

Lodge Støpejernsgryte 4,7 L – Beste Støpejernsgryte

Lodge Støpejernsgryte 4,7 L

Denne støpejernsgryten fra tyske Lodge Cast Iron er en av kokkenes favoritter.

Gryten leveres med et lokk og oser av slitesterk kvalitet, samtidig som den fordeler varmen jevnt i hele gryten. Holder du lokket på gryten, vil varmen også holde seg inne lenger.

Denne støpejernsgryten kan romme opptil 4,7 L og fungerer på alle varmekilder, også induksjon.

Fordeler: 

  • Lett å rengjøre 
  • Slitesterk 
  • Tysk design

Utvalgte spesifikasjoner: 

  • Materiale: Støpejern 
  • Egnet varmekilde: Gassbluss, induksjonskomfyr, keramisk koketopp, støpejernskomfyr
  • Egenskaper: Ovnfast, tåler oppvaskmaskin 
  • Belegg: Non-stick 
  • Gryter: 1 gryte 
  • Lokk: Inkludert 
  • Diameter: 26 cm 
  • Volum: 4,7 L

Fiskars Støpejernsgryte 4 L – Nordisk inspirert Støpejernsgryte

Fiskars Støpejernsgryte 4 L

Fiskars Norden har laget denne støpejernsgryten med inspirasjon fra den nordiske naturen. Det er en sikker vinner både designmessig og funksjonsmessig. Støpejernet gjør at maten holder varmen lenger og er perfekt egnet til langtidskoking.

I tillegg er denne støpejernsgryten utstyrt med en unik Thermium-mineralbehandling, som gir en overlegen non-stick-funksjon, selv ved høyere temperaturer.

Lokket på denne støpejernsgryten har også en smart avtakbar bordskåner, laget av finsk bjørketre.

De eneste ulempene med en støpejernsgryte er at de må håndvaskes, og dessverre fungerer de ikke på induksjonskomfyrer.

Fordeler: 

  • Thermium™-mineralbehandling 
  • Inspirert av den nordiske naturen 
  • Funksjonelt og flott design

Utvalgte spesifikasjoner: 

  • Materiale: Støpejern 
  • Egnet varmekilde: Gassbluss, keramisk koketopp, støpejernskomfyr 
  • Egenskaper: Håndvask, sandwichbunn, varmebestandige håndtak 
  • Belegg: Emalje, non-stick 
  • Gryter: 1 gryte 
  • Lokk: Inkludert 
  • Maksimum temperatur: 240°C 
  • Vekt: 6,14 kg

Guide til kjøp av gryte

Ovenfor har vi veiledet deg gjennom vår test av de beste grytene til ulike varmekilder. Dette er en perfekt måte å finne informasjon om de forskjellige grytene, men det kan også være at du leter etter mer generelle opplysninger for å gjøre det rette valget.

Vi vil i avsnittene nedenfor gå gjennom hva du bør være oppmerksom på når du kjøper gryter.

Dette bør du være oppmerksom på når du kjøper en gryte

Vi har funnet syv ting du bør overveie før du kjøper en ny gryte. Finn ut av dine behov og velg den perfekte gryten som passer best for deg.

  • Grytesett eller en enkelt gryte? Dette spørsmålet dukker ofte opp, og det handler mye om hva du trenger.
    Hvis du ikke allerede har noen gryter, vil du definitivt ha bruk for et grytesett. De fleste har minst to gryter – og vi anbefaler at alle hjem har minst to gryter og en kasserolle.
    Hvis du kjøper et helt grytesett, er det som oftest mye penger å spare sammenlignet med å kjøpe dem enkeltvis.
    Hvis du allerede har gryter og kasseroller hjemme, men ønsker å oppgradere eller prøve en dyrere gryte, kan du også kjøpe en enkelt gryte.
  • Varmekilde: Før du i det hele tatt ser på hvilke som er de beste grytene, må du finne ut hvilken varmekilde komfyren din bruker – er det et vanlig keramisk topp, gass eller induksjon?
    Noen gryter passer nemlig bare til bestemte varmekilder, og det ville vært kjedelig å komme hjem med en gryte som bare passer til gasskomfyrer, hvis du har en induksjonskomfyr den kanskje ikke fungerer på.
  • Kapasitet: Hvor mye mat lager du? Til hvor mange? Og hvor ofte? Dette er gode spørsmål å stille seg før du velger, da gryter kommer i mange ulike størrelser.
    Tenk over om du har bruk for en liten, medium eller stor gryte.
    Hvis dere kun er et par, og sjelden har gjester på middag, er det kanskje ikke nødvendig å kjøpe en 10-liters gryte. Men har du seks barn, er historien en annen.
  • Belegget: Vi anbefaler på det sterkeste å velge en gryte med non-stick belegg slik at maten ikke brenner seg fast i gryten.
  • Utseende: Gryter kommer i mange ulike design og farger, så det gjelder å finne de som passer inn i din stil hjemme. Stilrene stålgryter passer inn i de fleste hjem, både eldre og moderne kjøkken.
    Men du kan også finne retrogryter som kanskje ikke passer så godt i et moderne kjøkken. Hvis du skal ha dem hengende fremme, som man ofte ser i restauranter og enkelte hjem, kan kobbergryter være et godt alternativ. De har et klassisk design som ser flott ut.
  • Rengjøring: Som nevnt tidligere anbefaler vi non-stick belegg, da dette gjør gryten enklere å rengjøre.
    Vær også oppmerksom på om gryten tåler oppvaskmaskin eller ikke. Enkelte gryter tåler kun forsiktig håndvask.
  • Design/Funksjonalitet: Når vi snakker om design og funksjonalitet, mener vi at det er lurt å holde øye med om gryten har helletut og runde kanter. Dette gjør det lettere å helle ut vann fra rettene.
    Sjekk også om det følger med lokk, og om lokket har innebygget sil (hull i sidene), slik at du slipper å bruke dørslag for å helle ut vannet.

Hva er forskjellen på en gryte og en kasserolle?

Det er ikke stor forskjell, de er laget med samme formål, nemlig å koke og tilberede mat.

Gryter kommer i tre forskjellige varianter:

  • Kasseroller
  • Stekegryter
  • Suppegryter

De finnes i ulike størrelser, som er mer egnet til forskjellige ting, men det handler stort sett om hvor stor porsjon du ønsker å lage.

Kasseroller

Kasseroller er en gryte med ett håndtak, som passer best til å koke egg, lage havregrøt eller saus.

Stekegryter

Stekegrytene er mellomstore gryter på 3–3,5 liter, og disse er best egnet for poteter, ris og grønnsaker. Dette er en allsidig gryte som brukes til det meste på kjøkkenet.

Suppegryter

Suppegryten rommer vanligvis 10–20 liter, og er egnet for gryteretter, langtidskoking og selvfølgelig hjemmelaget suppe.

Gryter på tilbud

Når det gjelder gryter, er det ikke alltid optimalt å lete etter tilbud, med mindre du ikke har noen spesielle krav.
Er du ute etter kvalitetsgryter, er det ikke alltid det smarteste å jakte på tilbud, men hvis det bare skal være billig, er det alltid noen rimelige alternativer på butikker som Føtex og BILKA.

Ovenfor har vi også sammenlignet priser på hvert produkt fra ulike nettbutikker, så du enkelt kan se hvem som selger billigst eller har tilbud.

Gjennom flere av våre prissammenligninger har vi tidligere sett at det noen ganger kan være billigere å bruke en prissammenligning enn å gå etter tilbud, siden det kan være opptil 50 % billigere (på enkelte produkter) å handle hos den billigste forhandleren, fremfor den dyreste.
Den dyreste kan ha en rabatt på 30 %, men det kan likevel koste mer enn hos den billigste forhandleren.

Hvilken gryte er best?

Vi mener det beste utstyret er fra Onyx. Hvis du ikke liker dette merket, vil vi anbefale Zwilling Vitality grytesettet.

Er du på jakt etter en støpejernsgryte, anbefaler vi modellen fra Lodge.

Skal jeg velge en enkelt gryte eller et grytesett?

Det er få som klarer seg med bare én gryte på kjøkkenet. De fleste har minst to gryter og en kasserolle.
Hvis du allerede har gryter i skapet og bare ønsker å oppgradere til nyere eller bedre gryter, kan du enkelt gjøre dette enkeltvis eller som budsjettet tillater.

Hva er en tykkbunnet gryte?

En tykkbunnet gryte kalles ofte også en støpejernsgryte. En tykkbunnet gryte holder godt på varmen og forhindrer at maten brenner seg.

Hvordan rengjør man en gryte som har brent seg?

Har gryten brent seg, kan du enkelt rengjøre den ved å helle litt vann i gryten (ca. 2 dl) og tilsette 1 ss oppvaskmiddel. La det koke opp på komfyren i ca. 10 minutter, og deretter vasker du gryten på vanlig måte.

Det finnes også andre metoder du kan prøve hvis dette ikke virker. Her er noen flere teknikker:

  • Bakepulver og vann: Bland bakepulver med litt vann for å lage en tykk pasta. Påfør denne blandingen på de brente områdene og la den stå i flere timer eller over natten. Skrubb deretter området med en stiv børste eller svamp.
  • Hvit eddik og vann: Fyll gryten med lik mengde vann og hvit eddik. Kok opp og la det småkoke i noen minutter, og la det deretter stå over natten. Skyll og skrubb neste morgen.
  • Salt: Dekk bunnen av gryten med grovt salt og hell litt vann i. La det stå over natten. Saltet skal løfte de brente restene.

Husk å vaske gryten grundig etter disse metodene for å fjerne eventuelle rengjøringsrester.

Hvilke gryter skal jeg bruke til en gasskomfyr?

Med en gasskomfyr er det mange som blir usikre på hvilke gryter de kan bruke, men du kan bruke de samme som på en vanlig komfyr: Det vil si både stål, aluminium, kobber, med eller uten non-stick belegg.
Det er imidlertid noen ting du bør være oppmerksom på når du velger gryter til en gasskomfyr:

  • Materialet: Noen materialer leder varme bedre enn andre. Kobber er kjent for å være et utmerket varmeledende materiale, men det kan være dyrt. Støpejernsgryter er gode for langsom og jevn oppvarming, mens rustfritt stål og aluminium også er gode alternativer.
  • Jevn varmefordeling: Gasskomfyrer kan ofte gi mye direkte varme, så det er viktig at gryten har jevn varmefordeling for å unngå ujevn matlaging.
  • Tykkelse: En tykkere gryte vil generelt være bedre til å fordele varmen jevnt og holde på varmen lenger. Dette er spesielt viktig med gasskomfyrer, da flammen kan være veldig konsentrert.
  • Stabilitet: Gasskomfyrer har ofte rister som gryten skal stå på, og dette kan være mindre stabilt enn en flat elektrisk kokeplate. Sørg derfor for at gryten har en flat bunn, slik at den står stabilt på komfyren.
  • Non-stick belegg: Gryter med non-stick belegg kan være gode, da de er lettere å rengjøre og maten brenner seg mindre fast. Vær imidlertid oppmerksom på at noen non-stick belegg kan bli skadet ved svært høye temperaturer, som gasskomfyrer kan produsere.

Alt i alt kan mange typer gryter brukes på en gasskomfyr. Det viktigste er at gryten er av høy kvalitet, har god varmefordeling, og passer til din matlagingsstil.

Hvilke gryter skal jeg bruke til en induksjonskomfyr?

Har du en induksjonskomfyr, bør du velge en støpejernsgryte. Alternativt bør du se etter gryter i rustfritt stål eller aluminium med magnetisk bunn.

Gryter med såkalt sandwichbunn kan også brukes, da de har et magnetisk felt i bunnen.

For å bruke gryter på en induksjonskomfyr, må det være et magnetisk felt i bunnen.

Induksjonskomfyrer fungerer ved hjelp av magnetisk induksjon, hvor varmen genereres direkte i grytebunnen. Derfor krever induksjonskomfyrer gryter som er magnetiske eller har en magnetisk bunn. Her er noen gryter som er velegnet for induksjonskomfyrer:

  • Støpejernsgryter: Støpejern er naturlig magnetisk og fungerer derfor godt på induksjonskomfyrer. De har også den fordelen at de holder godt på varmen.
  • Gryter i rustfritt stål: Rustfritt stål er ikke magnetisk i seg selv, men mange gryter i rustfritt stål er laget med en magnetisk bunn. Disse vil fungere fint på en induksjonskomfyr.
  • Aluminiumsgryter med magnetisk bunn: Aluminium er ikke magnetisk, men noen aluminiumsgryter har en sandwich-lignende bunn med en magnetisk kjerne, og disse vil også fungere på en induksjonskomfyr.

Det er viktig at gryten har en jevn, magnetisk bunn som er i direkte kontakt med induksjonskomfyrens overflate. Dette sikrer effektiv varmeoverføring og optimal ytelse.

Det anbefales å sjekke produsentens anbefalinger eller spesifikasjoner for grytene, da det kan være forskjeller i kompatibilitet mellom ulike induksjonskomfyrer og grytemodeller.

Hva er forskjellen på en dyr og en billig gryte?

Prisen på en gryte kan avhenge av flere faktorer, som materiale, produksjonskvalitet, merke, størrelse og ekstra funksjoner. Her er noen av de viktigste forskjellene mellom dyre og billige gryter:

  • Materiale: Dyrere gryter er vanligvis laget av høykvalitetsmaterialer som rustfritt stål, kobber, eller spesielle non-stick belegg. Disse materialene kan forbedre grytenes varmeledningsevne og holdbarhet. Billige gryter kan være laget av enklere materialer som aluminium eller tynnere rustfritt stål.
  • Produksjonskvalitet: Dyrere gryter er ofte bedre konstruert, med tykkere vegger og bunn, noe som gir bedre varmefordeling og reduserer sjansen for at maten brenner seg. De kan også ha mer robuste håndtak og lokk.
  • Merke og design: Kjente merker og design kan også øke prisen på en gryte. Noen merker er kjent for høy kvalitet, og dette kan reflekteres i prisen. Dyrere gryter kan også ha et mer estetisk tiltalende design.
  • Funksjoner: Noen gryter kommer med ekstra funksjoner som kan øke prisen, for eksempel lokk med dampventiler, innebygde målemerker, eller spesielle non-stick belegg.

Høyere pris betyr ikke alltid bedre kvalitet. Det er viktig å vurdere dine individuelle matlagingsbehov. Hvis du sjelden lager mat, kan en billigere gryte være tilstrekkelig. Hvis du ofte lager mat og ønsker å investere i gryter som varer lenge, kan det være verdt å vurdere dyrere gryter.

Hvordan lager man popcorn i en kjele?

Å lage popcorn i en kjele er en ganske enkel prosess. Her er trinnene for å lage popcorn i en kjele:

Ingredienser:

  • Popcornkjerner
  • Olje eller smør
  • Salt eller annen smak etter ønske

Trinn-for-trinn-guide:

  • Plasser en stor kjele på komfyren og sett varmen på middels høy. Sørg for at kjelen har et tett lokk.
  • Tilsett litt olje eller smør i kjelen og la det smelte. Du kan bruke vegetabilsk olje, rapsolje, solsikkeolje eller smør, alt etter din preferanse. Sørg for at det er nok olje eller smør til å dekke bunnen av kjelen.
  • Når oljen eller smøret er smeltet, tilsetter du popcornkjernene. Pass på at kjernene ligger i et jevnt lag i bunnen av kjelen. Du trenger ikke fylle kjelen for mye, da popcornet vil utvide seg under popping.
  • Legg lokket på kjelen og vent til popcornet begynner å poppe. Senk varmen til middels når du hører de første poppene.
  • Rist kjelen lett frem og tilbake jevnlig for å unngå at popcornet brenner seg. Fortsett å riste til poppingen avtar. Dette tar vanligvis noen få minutter.
  • Slå av varmen, men la kjelen stå på den varme kokeplaten et øyeblikk, da noen popcorn kan poppe etterpå.
  • Ta forsiktig av lokket, vær oppmerksom på den varme dampen, og hell popcornet over i en bolle. Vær forsiktig så du ikke brenner deg på kjelen eller dampen.
  • Krydre popcornet med salt eller andre krydder etter smak. Du kan prøve varianter som smør, cheddarost, karamell eller krydderblandinger.
  • Rør popcornet rundt i bollen for å fordele krydderet jevnt.

Nå er hjemmelaget popcorn i kjele klart til å nytes! Husk alltid å være forsiktig, da både kjelen og popcornet vil være veldig varme.

Hvilken kjele til grytebrød?

For å bake grytebrød anbefales det å bruke en tung kjele i støpejern eller emaljert støpejern. Disse typene kjeler holder godt på varmen og sikrer jevn og konstant varmefordeling, noe som er viktig for et godt resultat med grytebrød.

En populær kjeltype til grytebrød er en støpejernsgryte (også kjent som en Dutch oven eller cocotte). Disse kjelene er laget av støpejern eller emaljert støpejern og har et tett lokk som bidrar til å skape damp og opprettholde fuktigheten under bakingen. Den tunge bunnen og de tykke sidene i en støpejernsgryte hjelper også til med å holde varmen og gi en jevn steking.

Det er viktig å sørge for at kjelen du velger, er ovnssikker, da grytebrød vanligvis bakes ved høye temperaturer.

Hvis du ikke har tilgang til en støpejernsgryte, kan du også bruke en rustfri stålgryte med tett lokk. Sørg for at kjelen tåler høye temperaturer i ovnen.

Ved å bruke en egnet kjele til grytebrød kan du oppnå en sprø skorpe og en luftig krumme, som er karakteristisk for denne bakemetoden.

Hva er forskjellen på en kasserolle og en gryte?

En kasserolle og en gryte er begge kjøkkenredskaper, men de har noen forskjeller i design og bruk.

En kasserolle er en lav, bred og åpen gryte med rette sider og et langt håndtak. Kasseroller er vanligvis laget av metall som rustfritt stål, kobber eller aluminium, og de kan ha et non-stick-belegg. Kasseroller brukes ofte til koking, småkoking og tilberedning av mindre mengder retter som sauser, supper og risotto.

En gryte, også kalt en suppegryte, er dypere og mer romslig med høye sider, bred bunn og to håndtak. Gryter kan være laget av materialer som rustfritt stål eller emaljert støpejern. Gryter brukes til å tilberede større mengder mat, som supper, gryteretter og pasta.

Forskjellen ligger hovedsakelig i størrelse, form og bruk.

Populære Tester

Kollagentest
Collagen Test 2024 - de 7 Beste Kollagen tilskudd
lydbokappen
Beste Lydbok App oktober 2024 - Test av Gratis Lydbok Apper
IPL hårfjerner
IPL hårfjerner test 2024 → De 8 beste IPL hårfjernerne
Kreatin
Kreatin Test 2024 → De 6 Beste Kreatintilskudd
Airfryer
Airfryer Test 2024 → De Beste Airfryerne For Rask & Deilig Mat

Seneste Tester

Kreatin
Kreatin Test 2024 → De 6 Beste Kreatintilskudd
Gurkemeiepiller
Gurkemeiepiller Test 2024 → De 10 Beste Gurkemeiepillene
Overvåkningskamera
Overvåkningskamera Best i Test 2024 → De 11 Beste Overvåkningskameraene
Gryte
Gryte Test 2024 → Se De 15 Beste Grytene
Hårtrimmer
Hårtrimmer Test 2024 → De 12 Beste Hårtrimmere

Få de nyeste tester og anmeldelser direkte i din innboks