Overvåkningskamera

Overvåkningskamera Best i Test 2024 → De 11 Beste Overvåkningskameraene

Vurderer du å kjøpe et overvåkningskamera for å få bedre oversikt over hva som skjer på eiendommen når du ikke er hjemme eller når du sover? Da har du kommet til rett sted. I denne best i test-guiden presenterer vi nemlig de beste overvåkningskameraene som kan kjøpes akkurat nå.

Underveis i artikkelen vil du ikke bare få en introduksjon til de 12 forskjellige kameraene og deres mange funksjoner. Vi sørger også for å linke til en eller flere pålitelige, norske forhandlere, hvor du kan kjøpe de enkelte overvåkningskameraene til attraktive priser.

Avslutningsvis i artikkelen vil du også få svar på mer generelle spørsmål om overvåkningskameraer. Blant annet beskriver vi reglene for overvåkningskameraer i Norge, hvor mye data de bruker, og mye mer. Med andre ord får du her en komplett guide for å komme i gang med overvåkningen av ditt hjem – lykke til!

NexSmart Senze – Beste overvåkningskamera med mobil tilgang

NexSmart Senze Overvåkningskamera

NexSmart Senze er et avansert og motorisert innendørs overvåkningskamera som tilbyr omfattende dekning og sikkerhet i hjemmet. Med en imponerende 355 graders vertikal rotasjon og 105 graders diagonalt bredt synsfelt, minimerer dette kameraet blindsoner og sikrer nesten fullstendig dekning av det overvåkede området. Det kan plasseres selvstendig på en flat overflate eller monteres i taket, noe som gir fleksibilitet ved installasjonen. Kameraet tar opp i høy 1080 Full HD-oppløsning og har en nattsynsfunksjon på opptil 20 meter, som sikrer klarhet og detaljrikdom både dag og natt.

Smart overvåkning uten abonnement

NexSmart Senze skiller seg ut ved å tilby effektiv videoovervåkning uten behov for dyre abonnementer. Dette gjør det til en økonomisk overkommelig løsning for mange brukere. Oppsettet er raskt og enkelt, krever ingen tekniske ferdigheter, og kan gjennomføres på under 60 sekunder. Med den medfølgende appen kan brukeren enkelt styre kameraet, se live streaming, gjennomgå lagrede opptak og endre innstillinger direkte fra sin mobiltelefon.

Bevegelsesdeteksjon og toveis kommunikasjon

En nøkkelfunksjon i NexSmart Senze er dens intelligente bevegelsesdeteksjon, som sender sanntidsvarsler til brukerens mobiltelefon når bevegelse registreres. Dette sikrer at man aldri går glipp av viktige hendelser. Kameraet støtter opptak på SD-kort eller via Cloud (krever abonnement) og tilbyr justerbar følsomhet for bevegelsesdeteksjon. I tillegg har kameraet innebygd mikrofon og høyttaler, som muliggjør toveis kommunikasjon. Brukeren kan dermed høre hva som skjer og reagere direkte via kameraet.

Tekniske spesifikasjoner

  • Bruksområde: Innendørs
  • Videooppløsning: Full HD 1080p (2MP)
  • Nattsyn: Opptil 20 meter
  • Synsvinkel: 100° diagonal vidvinkel
  • PTZ: Tilt: -10° – 45°, Pan: 0 – 350°
  • Tilkoblinger: WiFi (påkrevd)
  • Lagring: Støtter micro-SD-kort opptil 128 GB
  • Driftstemperatur: -20°C til 50°C
  • Dimensjoner: 72 x 70 x 121 mm
  • Nettovekt: 160 g

NexSmart Senze er en ideell løsning for de som ønsker et pålitelig, brukervennlig og økonomisk overvåkningskamera med avanserte funksjoner og fleksible installasjonsmuligheter. Med sin innovative teknologi og brukervennlige design er det en fremragende investering i hjemmets sikkerhet.

Trådløst 2K, 4G overvåkningskamera – Beste trådløse overvåkningskamera

Trådløst 2K Overvåkningskamera

Trådløst 2K, 4G overvåkningskamera med 30 000 mAh batteri

I en verden hvor sikkerhet blir stadig viktigere for vår trivsel, tilbyr det trådløse 2K, 4G overvåkningskameraet fra iHero en avansert løsning som kombinerer høyoppløselige opptak med friheten trådløs teknologi gir. Dette kameraet er designet for å fungere utmerket uten behov for konstant strømforsyning eller fast internettforbindelse, takket være et kraftig 30 000 mAh batteri og en innebygd 4G-antenne.

Teknologi og design 

Kameraet er utstyrt med 2K-oppløsning som sikrer krystallklare bilder dag og natt, støttet av avansert nattsynteknologi. Med muligheten til å live-streame og lagre opptak direkte på en smarttelefon eller et SD-kort, gir kameraet brukeren full kontroll og enkel tilgang til opptakene. Den innebygde AI Human Detection-teknologien er spesielt bemerkelsesverdig, da den kan skille mellom mennesker og dyr, noe som minimerer falske alarmer og optimaliserer kameraets effektivitet.

Fleksibilitet og brukervennlighet 

Med IP66-sertifiseringen er kameraet bygget for å tåle tøffe værforhold, noe som gjør det ideelt for både innendørs og utendørs bruk. Installasjonen er enkel, og kameraet leveres med en norsk bruksanvisning, noe som gjør det tilgjengelig for alle brukernivåer. To forskjellige monteringsalternativer følger med – en elastisk montering for fleksibel plassering og en tradisjonell montering for fast installasjon – noe som ytterligere understreker produktets allsidighet.

Kommunikasjon og interaksjon 

En innebygd mikrofon og høyttaler tillater toveis kommunikasjon, slik at brukeren kan høre og snakke gjennom kameraet, noe som gir et ekstra lag med interaktivitet. Dette kan være spesielt nyttig i situasjoner der man ønsker å kommunisere med personer nær kameraet eller skremme bort uønskede gjester.

Dette overvåkningskameraet fra iHero er ikke bare et sikkerhetsprodukt; det er en investering i trygghet, der teknologi møter brukervennlighet og fleksibilitet. Med sterke anbefalinger fra eksisterende brukere og høy rangering på kundeanmeldelser, er det klart at dette kameraet er en pålitelig partner i hjemmets eller bedriftens sikkerhetsoppsett.

Nexsmart Vision 3 Kamerapakke – Beste overvåkningskamerapakke

Nexsmart Vision 3 Kamerapakke Overvåkningskamera

Selv om det i noen tilfeller kan gi mening med kun ett overvåkningskamera, vil de fleste trenge flere for å dekke overvåkningsbehovet på eiendommen. Står du i en slik situasjon, vil det mest opplagte være å kjøpe det antallet kameraer du trenger.

Men det finnes en annen mulighet som kan være verdt å undersøke før du fyller handlekurven med overvåkningskameraer. Flere leverandører selger nemlig overvåkningskamerapakker hvor du får 2 eller flere kameraer, samt eventuelt tilbehør til en attraktiv pris. Ofte kan du spare mye penger, og det er absolutt verdt å vurdere.

Den beste overvåkningskamerapakken du kan kjøpe akkurat nå, er denne fra Nexsmart med to eller fire Vision 3 kameraer. Her får du muligheten til å spare en pen sum sammenlignet med prisen hvis du skulle ha kjøpt kameraene enkeltvis.

I tillegg til overvåkningskameraene får du også klistremerker som kan settes i vinduene, på postkassen eller andre steder hvor de blir synlige for uønskede gjester. Dermed kan du forhåpentligvis skremme bort innbruddstyver før de i det hele tatt kommer inn på eiendommen.

Opptak i høy kvalitet 

Som med de øvrige Nexsmart overvåkningskameraene vi har presentert for deg her på siden, er Vision 3 også utstyrt med en kvalitetssensor som sikrer opptak i høy kvalitet. Kameraet tar opp i Full-HD og har en synsvinkel på 100 grader.

Kombinert med nattsyn på 40 meter og en innebygd motor som lar deg panorere kameraet, kan ett kamera dekke en hel side av huset. Du kan sette det til å ta opp etter en tidsplan du lager selv, konstant, eller ved registrering av bevegelse i synsfeltet.

Motorisert kamera med fjernstyring 

Hvis du velger sistnevnte, kan du med fordel sette opp kameraet til å følge bevegelsen. Dermed får du opptak hvor en eventuell innbruddstyv blir fulgt hele veien fra vedkommende kommer inn i synsfeltet, til de forlater det. Dette kan både virke avskrekkende og gjøre opptakene mye mer nyttige.

Kameraet kan panorere selv, men du kan også gjøre det manuelt via den tilhørende appen på telefonen din. Får du en varsling om bevegelse, kan du åpne appen og selv undersøke omgivelsene ved å fjernstyre Nexsmart Vision 3 kameraene.

Lagert for utendørs montering 

Du trenger ikke bekymre deg for å montere kameraene fra denne overvåkningspakken på utsiden av huset. Selv om de blir utsatt for vind og vær, tåler de det godt. Nexsmart Vision 3 kameraene er nemlig bygget for å tåle både regn, vind og ekstreme temperaturer.

Faktisk fortsetter de å fungere selv om det skulle bli så kaldt som -20 grader eller så varmt som 50 grader. Med adresse i Norge, er det nok ingen av disse ytterpunktene du trenger å bekymre deg for. Skulle det likevel skje, er det enkelt å demontere kameraene og ta dem inn til de verste værforholdene har roet seg.

Nexsmart Look – Beste overvåkningskamera med WiFi

Nexsmart Look Overvåkningskamera

Hvis du vil ha et overvåkningskamera med WiFi (også kalt et IP-kamera), har du i prinsippet mange muligheter. Akkurat som de fleste overvåkningskameraer har apper, er mange av dem også utstyrt med WiFi-antenner. Når det er sagt, er det langt fra alle som er like gode på WiFi-delen.

I vår guide er det Nexsmart Look som stikker av med tittelen som det beste overvåkningskameraet med WiFi – nettopp fordi dets WiFi-antenne er spesielt sterk og dermed kan fange signal på lang avstand. Dette gjør det blant annet ideelt til utendørs bruk, for selv om signalet må bevege seg gjennom en husvegg, er det sjelden et problem.

Opptak i HD-kvalitet 

Heldigvis er Nexsmart Look mye mer enn bare et overvåkningskamera med en sterk WiFi-antenne. Det er også et fremragende IP-kamera som tar opp i 2K HD-oppløsning med en 4 MP-sensor. Dette betyr at kvaliteten er høy nok til at alle detaljer vises klart når du ser gjennom opptakene etterpå.

Dette er selvsagt en klar fordel hvis det har vært innbrudd i huset. Oppløsningen sikrer at du ikke vil ha problemer med å lese nummerskiltet på tyvenes bil, se ansiktene deres eller identifisere andre spor som potensielt kan lede politiet på sporet av de ubudne gjestene.

Intelligent bevegelsessensor 

Dette beste IP-kameraet har en vidvinkelsensor som dekker 85 grader. Det er et ganske bredt synsfelt som sikrer at du kan overvåke store deler av hjemmet ditt uten å måtte investere i flere kameraer med WiFi.

Dette hjelper også med at Nexsmart Look er utstyrt med en såkalt intelligent bevegelsessensor. Det vil si at kameraet ikke bare kan registrere bevegelse, men også følge bevegelsen på bildet. Så snart det registrerer en mistenkelig bevegelse, vil du bli varslet via en melding på telefonen.

Dermed kan du raskt reagere ved å åpne appen og se hva som foregår hjemme – uansett hvor i verden du er. Skulle det vise seg å være problemer, kan du kommunisere direkte gjennom overvåkningskameraet eller bruke bildene som bevis for å kontakte politiet, pårørende eller andre.

TP-Link Tapo C310 – Beste utendørs overvåkningskamera

TP-Link Tapo C310

Hvis du er på jakt etter det beste utendørs overvåkningskameraet, er TP-Link Tapo C310 et opplagt valg. Her får du et velanmeldt kamera, som er designet for utendørs bruk (IP66-sertifisering) og som samtidig tar opp i høy kvalitet. I tillegg kommer det med en rekke praktiske funksjoner som sikrer at du får mest mulig ut av ditt utendørskamera.

Hele pakken får du til en svært overkommelig pris, akkurat som vi kjenner fra TP-Link, som for øvrig har et rykte for å produsere produkter av høy kvalitet. For private hjem med behov for et utendørs overvåkningskamera er det ingen tvil om at TP-Link Tapo C310 er det beste valget.

Sylskarp overvåkning og smarte funksjoner

Tapo C310 fra TP-Link er et lite kamera, som måler 6,43 x 14,20 x 10,30 centimeter. Til tross for størrelsen, går du ikke på kompromiss med kvaliteten. Med dette beste utendørs overvåkningskameraet får du sylskarpe opptak i 2K-oppløsning (2.560 x 1.440 piksler) og 3 MP. Det betyr at du slipper uklare overvåkningsbilder.

Det er ikke bare på dagtid du kan få opptak i høy oppløsning. Også om natten har TP-Link C310 gode forutsetninger for å vise deg hva som skjer (eller har skjedd). Det utendørs overvåkningskameraet kan nemlig se opptil 30 meter i mørket.

I tillegg til bildekvaliteten kommer dette beste utendørs overvåkningskameraet også med en rekke smarte funksjoner. For eksempel har det både innebygd mikrofon og høyttaler, slik at du kan bruke Tapo C310 til å kommunisere med postbudet, familien eller gi advarsler til potensielle innbruddstyver eller uønskede gjester.

Videre er det integrert med Tapo-appen, Google Home og Amazon Alexa, samt den innebygde bevegelsessensoren. Som du kan se på kameraet, har det en antenne på hver side; disse brukes til å koble det til ditt WiFi-nettverk, men det er også mulighet for å koble det til via en tradisjonell ethernet-kabel.

4,6 av 5 stjerner

Hvis du søker opp TP-Link Tapo C310 på PriceRunner, finner du ikke bare de beste prisene på det beste utendørs overvåkningskameraet, men også en rekke brukeranmeldelser. Konkret har kameraet i gjennomsnitt blitt vurdert til 4,6 av 5 stjerner basert på mer enn 1.150 anmeldelser i skrivende stund.

I tillegg har det blitt kåret til det perfekte utendørskameraet for nybegynnere i PriceRunners egen best i test-guide. Utover vår egen vurdering av kameraet, er disse faktorene avgjørende for at TP-Link Tapo C310 får tittelen som det beste utendørs overvåkningskameraet.

Google Nest Cam – Beste overvåkningskamera med app

Google Nest Cam

Selv om de fleste overvåkningskameraer etter hvert kommer med en tilhørende app, som vi allerede har sett på listen, er det naturligvis noen apper som er bedre enn andre. Derfor er det kanskje ingen overraskelse at prisen for det beste overvåkningskameraet med app går til Google Nest Cam.

Google leverer det beste fra begge verdener

Selv om både Nexsmart, TP-Link og andre produsenter lager fremragende kameraer, er de mer hardware-produsenter enn app-utviklere. Hos Google derimot, har de sannsynligvis mer erfaring enn noen annen virksomhet når det gjelder å utvikle programvare for mobiltelefoner. I tillegg er de også en stor hardware-produsent med telefoner, nettbrett, klokker, hodetelefoner, Chromecast og selvfølgelig en rekke smarte hjem-produkter.

Blant disse finner vi Google Nest Cam, som ikke bare er et godt overvåkningskamera, men også kommer med en velfungerende app. Hvis dette er viktig for deg, og hvis du har andre Google Smart Home-produkter i hjemmet (som Nest Hub, Nest Mini og Nest-termostater), er Google Nest Cam det beste overvåkningskameraet for deg.

Det er også verdt å merke seg at siden Google Nest Cam er en del av et større økosystem, finnes det et bredt utvalg av tilbehør til kameraet som du kan kjøpe etter behov, som stativer, ekstra kabler og lignende.

Koble kameraet til Google Home-appen

Hvis du allerede har en Chromecast eller andre smarte hjem-produkter fra Google, kjenner du sannsynligvis Google Home-appen. Det er her du kobler til ditt Google Nest Cam, og det er også herfra du kan utnytte alle de mange fordelene som følger med dette beste overvåkningskameraet med app.

Følg med fra telefonen

Først og fremst kan du alltid følge med på hva kameraet ser via telefonen. Det krever bare at både du og kameraet er koblet til internett. Uten abonnement kan du også se de siste 3 timene med opptak. Dette er imidlertid ikke særlig banebrytende.

Sett opp varsler og advarsler

Det som virkelig skiller seg ut er kameraets varslingssystem. Via Google Home-appen kan du sette opp områder i kameraets synsfelt som skal aktivere spesifikke varsler. For eksempel kan du få varsel når en bil kommer inn i innkjørselen, eller når katten din står utenfor døren.

Det kan også varsle hvis noen dukker opp foran inngangsdøren din. Særlig nyttig her er at Google Nest Cam har innebygd ansiktsgjenkjenning, slik at du kan sette opp varsler på telefonen avhengig av om det er en kjent person eller en fremmed.

Kameraet kan også skille mellom dyr, mennesker og biler, slik at du raskt kan få en oversikt over hva som faktisk skjer på eiendommen din.

Før en samtale gjennom kameraet

Skulle du trenge å gi postbudet beskjed om hvor pakken skal settes, eller skremme vekk innbruddstyver, kan du – som med de andre kameraene – bruke appen til å levere beskjeden din.

Google Nest Cam har både innebygd mikrofon og høyttaler, slik at du kan kommunisere begge veier. Det krever bare at du trykker på riktig knapp i Google Home-appen, så er du klar til å snakke.

Batteridrevet eller kablet: Valget er ditt

Når du kjøper et Google Nest Cam, har du muligheten til å velge mellom en batteridrevet versjon eller en kablet versjon. Den førstnevnte er det beste valget hvis du ønsker fleksibilitet med hensyn til plasseringen av kameraet. Den kablede versjonen har på sin side fordelen av at du slipper å bekymre deg for om kameraet har strøm eller ikke.

Uansett hvilken modell du velger, er Google Nest Cam bygget for å tåle både innendørs og utendørs bruk. Du kan med andre ord plassere det akkurat der du ønsker – noe som er viktig når du ser etter det beste overvåkningskameraet.

4,4 av 5 stjerner

Du trenger ikke bare stole på vårt ord når vi sier at Google Nest Cam er det beste overvåkningskameraet med app. På PriceRunner har nesten 4.000 anmeldelser gitt kameraet et gjennomsnitt på imponerende 4,4 av 5 stjerner.

I tillegg har Google Nest Cam blitt kåret som det beste overvåkningskameraet i PriceRunners egen best i test-guide. De fremhever spesielt det gode bildet både dag og natt, de mange gratis funksjonene og de allsidige installasjonsmulighetene.

Logitech Circle View – Beste skjulte overvåkningskamera

Logitech Circle View

Selv om overvåkningskameraer ofte har en forebyggende effekt ved å være synlige, er det tider hvor man ønsker å skjule dem. Det kan imidlertid være vanskelig å finne en pålitelig modell som tar opp i tilstrekkelig kvalitet hvis det skal være helt skjult.

Med det sagt, er Logitech Circle View et opplagt valg som det beste skjulte overvåkningskameraet. Det har den fordelen at det mest av alt ser ut som et webkamera. Spesielt hvis du plasserer det i nærheten av en dataskjerm eller et TV.

På den måten fungerer det i praksis som et skjult overvåkningskamera, selv om det teknisk sett er lett å se. De færreste forventer at et webkamera tar opp kontinuerlig – spesielt hvis den tilhørende datamaskinen er slått av.

Det er også verdt å merke seg at Logitech Circle View kun måler 6,72 x 7,05 x 5,68 centimeter, og derfor ikke er mye større enn en håndflate. Med litt kreativ plassering kan det derfor være vanskelig å oppdage.

Høy oppløsning og vidvinkelsensor

Som vi kjenner fra Logitech, er Circle View-overvåkningskameraet laget i høy kvalitet og med holdbare materialer. Det betyr faktisk at det også tåler utendørs bruk, ettersom kameraet har en IP64-sertifisering.

Til tross for det skjulte kameraets lille størrelse, er det ingen grunn til bekymring over bildekvaliteten. Logitech Circle View tar opp i Full HD (1.920 x 1.080 piksler) og har en vidvinkelsensor som kan filme 180 grader.

Med andre ord får du knivskarpe overvåkningsbilder som fanger alt. I tillegg har objektivet av glass bidratt til å sikre at alle detaljer blir fanget av kameraet – både i lys og mørke.

Dette forbedres ytterligere av de innebygde infrarøde lysene, som sørger for at kameraet kan se opptil 4,5 meter i mørket. Det er kun lengden på nattesynet som virkelig viser at dette er et lite kamera.

Retten til privatliv

Som mange andre overvåkningskameraer er Logitech Circle View også kompatibel med ulike apper, inkludert Apple HomeKit. Når kameraet er koblet til internett og skyen, er det viktig å være bevisst på personvern. For hvem kan med sikkerhet si at opptakene ikke kan tilgås av andre enn deg selv?

Derfor har Logitech lagt stor vekt på å sikre retten til privatliv. Først og fremst har de valgt å integrere kameraet med HomeKit-appen på Apple-enheter. Her krypteres videoene dine slik at de ikke kan nås av andre. I tillegg kan du sette opp kameraet til kun å ta opp når ingen av husstandens medlemmer er hjemme. Hvis alle har Apple-enheter, vil det automatisk registrere når noen fra familien kommer hjem.

Selv om det er gjort mye for å sikre personvernet med programvare, vil det alltid være en liten risiko for hacking. Derfor har Logitech designet Circle View slik at det kan vippes nedover, slik at det kun filmer sin egen base. Kombinert med en av/på-knapp på baksiden, kan du raskt slå av kameraet ved behov.

Reolink Argus 2E – Beste utendørs overvåkningskamera med batteri

Reolink Argus 2E

Hvis du er på jakt etter et trådløst overvåkningskamera, er det Reolink Argus 2E du bør gå for. Det er nemlig det beste utendørs overvåkningskameraet med batteri, og du slipper dermed ikke bare strømkabler, men også ethernet-kabler. I stedet kobler dette diskrete overvåkningskameraet seg direkte til ditt WiFi-nettverk.

Kameraet er designet for utendørs bruk og er vanntett, slik at du trygt kan montere det på boligens yttervegger. Men det skal naturligvis ikke hindre deg fra å bruke ditt trådløse Reolink Argus 2E innendørs også. Siden det er kabelfritt, kan du enkelt flytte kameraet etter behov og dermed få overvåkning akkurat der det er viktigst for deg.

Enkelt kamera uten unødvendige avanserte funksjoner

For noen er det viktig å ha et overvåkningskamera med mange avanserte funksjoner, men for andre kan dette virke overveldende og unødvendig. Hvis du tilhører den siste gruppen, er Reolink Argus 2E et trådløst overvåkningskamera designet for deg.

Her får du ikke et kamera med kompliserte funksjoner og innstillinger. I stedet får du et kamera som lagrer opptakene på et SD-kort, og som lar deg følge med på opptakene via enten datamaskinen eller mobilen din. Det krever bare at både kameraet, datamaskinen og telefonen er tilkoblet internett.

Reolink Argus 2E har riktignok en velfungerende bevegelsessensor, men den er ikke så komplisert som det kan høres ut. Sensoren fungerer rett ut av esken, og du trenger derfor ikke å sette opp en rekke parametere for å få mest mulig ut av den.

Koble til et solcellepanel og unngå oppladning

Reolink Argus 2E er som sagt det beste utendørs overvåkningskameraet med batteri. Dette gir mange fordeler, men det betyr også at du må huske å lade batteriet. Hvis du ikke gjør det, vil batteriet til slutt gå tomt, og kameraet vil stoppe opptakene.

Derfor er det mulig å kjøpe et lite solcellepanel som passer akkurat til dette batteridrevne overvåkningskameraet. I de fleste tilfeller vil det være nok til å opprettholde strømnivået og dermed sikre at overvåkningskameraet ikke slutter å fungere.

Fordelen med å velge denne modellen i stedet for et kablet overvåkningskamera er at du slipper å trekke kabler gjennom eller langs husveggen, eller til steder hvor det ikke er strøm i nærheten. I stedet kan du enkelt sette opp solcellepanelet og koble det til kameraet, slik at det fungerer optimalt – uten at du trenger å kontakte en elektriker.

TP-Link Tapo C100 – Beste mini-overvåkningskamera

TP-Link Tapo C100

Er du på jakt etter et mini-overvåkningskamera, er det TP-Link Tapo C100 du bør gå for. Som navnet antyder, er kameraet en del av samme serie som C310-modellen, som vi tidligere presenterte som det beste utendørs overvåkningskameraet. Dette betyr at du får mange av de samme fordelene og funksjonene – bare i en mye mindre pakke.

Kompakt og rimelig

Som forventet av et mini-overvåkningskamera, er TP-Link C100 svært kompakt. Det måler faktisk bare 5,46 x 6,76 x 9,89 centimeter. Høyden skyldes for det meste kameraets fot. Størrelsen, kombinert med det hvite og svært enkle designet, gjør at man knapt vil legge merke til at det står et mini-overvåkningskamera i de fleste hjem.

Det er ikke bare størrelsen som er mini; prisen er også lav. Som du raskt vil oppdage, er det faktisk det billigste overvåkningskameraet på denne listen. I teorien er dette naturlig nok på grunn av kameraets størrelse, men i praksis er det imponerende, siden det tross alt er vanskeligere å få tilstrekkelig teknologi til å passe inn i et veldig lite kamerahus.

Full oversikt

Uansett om du plasserer TP-Link C100 på sin fot på en hylle eller lignende, eller om du monterer det på en vegg, kan du få full oversikt over hele rommet. Det lille overvåkningskameraet har en innebygd panoramafunksjon som gjør at det kan panorere hele veien rundt (360 grader). I tillegg kan det vippes 114 grader, så det er knapt en kvadratmeter du ikke kan overvåke med ditt mini-overvåkningskamera.

I tillegg til kameraets store fysiske rekkevidde, til tross for sin størrelse, har det også alt du trenger for å følge med på overvåkningen. Det kobles nemlig til WiFi og synkroniseres med Tapo-appen, som er tilgjengelig både for iOS og Android. Herfra kan du følge med på opptakene, kommunisere via kameraets innebygde mikrofon og høyttaler, og mye mer.

TP-Link Tapo C100 integreres også med både Google Assistant og Amazon Alexa, slik at du kan håndtere innstillinger og overvåkning med stemmestyring. Kombinert med opptak i Full-HD, får du en imponerende overvåkningsløsning i et veldig kompakt format.

4,7 av 5 stjerner

Vi er ikke de eneste som er svært begeistret for dette mini-overvåkningskameraet. Ta bare en titt på PriceRunner, hvor det i skrivende stund har fått en gjennomsnittlig vurdering på 4,7 av 5 stjerner, basert på nesten 1.500 anmeldelser.

Mange fremhever spesielt hvor imponerende det er hvor mye overvåkningskamera du får for pengene – og at det samtidig er pakket inn i et så lite kamerahus. Dette er også noe PriceRunner selv fremhever i sin best-i-test-guide, hvor TP-Link Tapo C100 blir tildelt en anbefaling.

Ring Floodlight Cam Wired Pro – Beste overvåkningskamera med sensor

Ring Floodlight Cam Wired Pro

Flere og flere overvåkningskameraer har i dag innebygd sensor som registrerer bevegelse og kan reagere på dette. Men hvis du skal ha det beste overvåkningskameraet med sensor, er det Ring Floodlight Cam Wired Pro du bør velge.

Det er utvilsomt et av de dyrere kameraene på listen, men det er ikke uten grunn. Her får du et svært funksjonelt kamera av høy kvalitet som utnytter sensoren til det fulle, samtidig som du kan dra nytte av en rekke andre funksjoner.

Gjør tyvene oppmerksomme på at de er blitt sett

Selv om det kan være tilfredsstillende å tenke på hvordan de rette kameraopptakene kan identifisere innbruddstyver og få dem straffet, vil de fleste helst unngå ubudne gjester helt.

Når det gjelder overvåkningskameraer med preventiv effekt, er det ingen tvil om at Ring Floodlight Cam Wired Pro skiller seg ut. Som du kan se på produktbildet, er kameraet utstyrt med to kraftige lamper på hver side.

I tillegg til at lampene i seg selv gjør kameraet svært synlig, kan de konfigureres til å tennes når den innebygde sensoren oppdager bevegelse. Dette resulterer i et opplyst område som ikke bare gir gode forhold for skarpe opptak, men også gjør det tydelig for omgivelsene at noe skjer.

Lampene, eller lyskasterne om du vil, er utstyrt med LED-pærer som lyser med imponerende 2.000 lumen. Dette tilsvarer omtrent lyset fra en 125 watt glødelampe. Natten blir med andre ord raskt til dag om du velger å slå på lyset.

Innebygd sirene og 3D-bevegelsesregistrering

I tillegg til selve lyset er Ring Floodlight Cam Wired Pro også utstyrt med kraftige høyttalere. Disse kan både brukes til å kommunisere med personer foran kameraet, samt til å spille av en kraftig sirene som både kan virke avskrekkende og brukes som nødsignal, avhengig av situasjonen.

Videre har dette overvåkningskameraet med sensor også såkalt 3D-bevegelsesregistrering. Kombinert med en fugleperspektivmodus gir dette deg muligheten til å kartlegge bevegelser i kameraets synsfelt på en nøyaktig og detaljert måte.

Med andre ord får du en detaljert oversikt over området der kameraets Full-HD-sensor peker. Hver gang den registrerer en bevegelse, sender det varsler til telefonen din, og via appen kan du følge med på hva kameraet ser.

4,7 av 5 stjerner

Det er ingen tvil om at Ring Floodlight Cam Wired Pro er et av de mest avanserte overvåkningskameraene på denne listen. Derfor er prisen også høyere, så det er ikke nødvendigvis det rette valget for alle. Når det er sagt, er de som har kjøpt og brukt overvåkningskameraet svært fornøyde.

Kameraet har i gjennomsnitt fått 4,7 av 5 stjerner, basert på mer enn 360 anmeldelser på PriceRunner. Akkurat som flere av de andre kameraene på listen, er også denne modellen fra Ring inkludert i prissammenligningstjenestens egen best-i-test-guide.

Reolink Go Plus – Beste overvåkningskamera med SIM-kort

Reolink Go Plus

Selv om man kjøper et trådløst overvåkningskamera, er man i de fleste tilfeller begrenset av at man må være i nærheten av et WiFi-nettverk. Dette kan naturligvis være problematisk hvis man ønsker å overvåke et område der det ikke er WiFi innen rekkevidde. Det kan for eksempel være en bod, en lang oppkjørsel, en hytte eller et utendørs område.

Ofte vil det også være områder hvor man ikke regelmessig kommer forbi for å tømme minnekortet. Hvis man ønsker å kunne få tilgang til opptakene fra sin telefon eller datamaskin, krever det en eller annen form for internettforbindelse.

Kjenner du igjen situasjonen, vil den rette løsningen sannsynligvis være å investere i et overvåkningskamera med SIM-kort. Det beste av disse er Reolink Go Plus, som støtter både 3G- og 4G-nettverk og som dessuten er batteridrevet. Med andre ord kan du sette det opp hvor som helst der det er dekning, og fortsatt følge med på overvåkningen via telefonen din.

Bli klar til å overvåke med et data-SIM-kort

Reolink Go Plus fungerer grunnleggende som telefonen din i den forstand at du må sette inn et SIM-kort i kameraet for å få tilgang til data og dermed internett. Du kan i prinsippet sette inn hvilket som helst SIM-kort med data, men den beste løsningen vil som regel være å kjøpe et SIM-kort som kun har data. Disse er som regel litt billigere enn dem med telefonnummer.

Før du bestiller SIM-kortet, vil det være en god idé å undersøke hvilket teleselskap som har den beste dekningen i området der overvåkningskameraet med SIM-kort skal settes opp. Det er kjedelig å ha bundet seg til et abonnement hvis det viser seg at signalet ikke er sterkt nok til at du kan strømme opptakene fra kameraet til telefonen din.

Vanntett og batteridrevet

Som seg hør og bør for et utendørs overvåkningskamera med SIM-kort, er Reolink Go Plus selvfølgelig batteridrevet. Der det ikke er WiFi, er det som regel heller ikke mulig å trekke strøm. Batteriet er oppgitt til å vare i flere uker, avhengig av hvor mye som tas opp. Konkret kan det holde kameraet i standby-modus i 2 måneder, mens det er strøm nok til 8 timers aktiv streaming av opptak.

Hvis kameraet settes opp et sted hvor du ikke regelmessig er innom, men hvor du ofte trenger tilgang til opptakene, vil vi anbefale at du kjøper et solcellepanel som kan kobles til Reolink Go Plus. Som utgangspunkt vil strømmen fra solcellepanelet være tilstrekkelig, slik at du slipper å lade batteriet manuelt.

Dermed kan kameraet i prinsippet bare settes opp, og så lenge abonnementet for SIM-kortet betales og solen skinner, vil det klare seg selv. Du trenger heller ikke bekymre deg for regnvær eller sterk vind, for Reolink Go Plus er naturligvis designet for å håndtere utendørs oppsett.

Slik finner vi de beste overvåkningskameraene

Dette var vår guide til de beste overvåkningskameraene. Vi håper du har funnet ett eller flere som kan passe til deg og dine behov. Hvis ikke, har vi forhåpentligvis gitt deg bedre forutsetninger for å forstå hva som finnes på markedet, hvilke funksjoner du bør se etter, og hvilket prisnivå som gjelder for forskjellige overvåkningskameraer.

Før vi fortsetter med noen mer generelle spørsmål, vil vi kort forklare hvordan vi finner de beste overvåkningskameraene. Det er nemlig slik at vi ikke tester dem selv. Selv om vi gjerne skulle gjort det, krever det en kapasitet og kompetanse som vi ikke har her hos BedstTest.no.

Til gjengjeld er vi flinke til dataanalyse og informasjonsinnsamling. Derfor er best i test-guiden ovenfor resultatet av grundig research av tekniske spesifikasjoner, funksjoner, priser og ikke minst ekspert- og forbrukeranmeldelser. Basert på all denne informasjonen velger vi ut de overvåkningskameraene hvor du får mest verdi for pengene, og hvor produktet, ifølge ekspert- og forbrukeranmeldelser, lever opp til forventningene.

Av samme grunn henviser vi flere ganger til andre best i test-guider, forbrukeranmeldelser og lignende. Dette er avgjørende for å finne de beste overvåkningskameraene. For hvem kan bedre si om et kamera er best, enn de som bruker det i hverdagen?

Hva er et overvåkningskamera?

Et overvåkningskamera er et kamera som settes opp enten innendørs eller utendørs for å overvåke omgivelsene. Hovedformålet er å kunne dokumentere ulike hendelser som kriminalitet, ulykker, trafikk og lignende. I de fleste tilfeller vil overvåkningskameraer dog ikke filme noe av betydning, ettersom de har en preventiv effekt.

Er man innbruddstyv, ønsker å begå hærverk eller lignende, vil man sannsynligvis holde seg unna steder med overvåkningskameraer. Årsaken er selvfølgelig at disse personenes handlinger ikke tåler dagens lys, og de vil derfor helst unngå å bli identifisert.

Typer

Det finnes flere typer overvåkningskameraer, men prinsippet er det samme. Du kan velge modeller som er laget for innendørs eller utendørs bruk, noen som krever strømtilkobling, noen som går på batteri, noen som kan kobles til WiFi, noen som krever SIM-kort, noen som er små, noen som er store, og så videre.

Funksjoner

I de siste årene har overvåkningskameraer blitt mer avanserte. Det betyr at selv de rimeligste modellene i dag har bevegelsessensorer og kan kobles til en app, hvor opptakene kan streames i sanntid. Mange overvåkningskameraer kan også fungere som sirener eller brukes til å kommunisere med personer innenfor synsfeltet gjennom innebygde høyttalere og mikrofoner.

Med tiden har formålet deres blitt mer enn bare å dokumentere hendelser. I dag brukes de like ofte til å fortelle postbudet hvor pakken skal legges eller til å si til hunden at den skal hoppe ned fra sofaen når man ikke er hjemme.

Hva er reglene for overvåkningskamera i Norge?

Av hensyn til personvernet er det noen regler man må være oppmerksom på når man setter opp et overvåkningskamera i Norge. Hovedregelen er imidlertid at det ikke krever tillatelse fra politiet hvis man vil sette opp et overvåkningskamera på privat grunn.

Når det er sagt, har man som privatperson ikke lov til å overvåke områder som brukes til vanlig ferdsel. Det vil si at overvåkningskameraet ditt ikke må plasseres slik at det kan se en offentlig gate, lekeplass, fortau, fellesområde eller lignende. Så lenge kameraet kun dekker din private eiendom, er oppsettet som regel i tråd med loven.

Heldigvis kan de fleste kameraer vinkles slik at det ikke bør være et problem å overholde dette kravet. Det er viktig at du tar hensyn til kameraets synsfelt når du setter det opp. Det kan være irriterende å måtte ta det ned igjen hvis fortauet foran huset faller innenfor synsfeltet.

Kilde: https://politi.no/tjenester/privat-tvovervakning

Bidra til etterforskninger ved å registrere overvåkningskameraet ditt

Selv om det ikke krever tillatelse fra politiet å sette opp et overvåkningskamera, kan det likevel være en god idé å kontakte dem for å registrere kameraet. Du kan få det oppført i PolCAM-databasen, slik at politiet automatisk kan se at du har overvåkningskameraer hvis de etterforsker en sak i nærheten av boligen din.

Med en slik registrering gir du politiet tillatelse til å henvende seg til deg for å be om tilgang til opptakene dine. I flere saker har det vist seg avgjørende for etterforskningen at politiet hadde tilgang til private overvåkningskameraer. Ønsker du å bidra til å oppklare kriminelle hendelser, kan du derfor bruke noen minutter på å registrere overvåkningskameraene dine.

Det er selvfølgelig grenser for hvor stor forskjell det kan gjøre når du kun kan filme på privat grunn, men det kan likevel finnes spor å finne. Det er tross alt ikke uvanlig at kriminelle forsvinner ved å løpe gjennom villahager, gjemme seg i boder og lignende.

Hvor mye data bruker et overvåkningskamera?

Hvis du velger å investere i et overvåkningskamera som er utstyrt med et SIM-kort, er det lurt å sette seg inn i hvor mye data det bruker. Dette varierer selvsagt fra kamera til kamera, men tommelfingerregelen er at overvåkningskameraer bruker følgende mengde data når opptak strømmes derfra:

Standard kvalitet: 0,9–1,9 MB per minutt
HD-kvalitet: 1,9–3,8 MB per minutt

I tillegg kommer dataforbruk til vanlig drift, opplasting til skyen og lignende, som også kan spille en rolle. Forsøk å estimere hvor mye data du trenger hver måned basert på dette, og velg abonnementet ditt deretter. Hvis det viser seg at du bruker mer eller mindre enn estimert, kan du som regel både oppgradere og nedgradere mengden tilgjengelig data hos teleselskapet.

Hvor kan man kjøpe overvåkningskameraer?

Vi har i oversikten ovenfor lenket til ulike forhandlere som selger de beste overvåkningskameraene. Dette er et godt sted å starte hvis du vil finne et sted å kjøpe et overvåkningskamera. Hvis du ikke finner det du leter etter hos disse forhandlerne, kan du også ta en nærmere titt på følgende:

  • Harald Nyborg
  • thansen
  • Bilka
  • Biltema
  • Bauhaus
  • Nexsmart
  • SpecialKamera
  • Roboteksperten

De fleste av disse vil som regel ha overvåkningskameraer på lager – om ikke alltid, så fra tid til annen. I tillegg er det alltid mulig å finne den rette og ikke minst billigste forhandleren via PriceRunner.

Se oversikten: Beste overvåkningskameraer

Vi nærmer oss slutten av vår best i test-guide. Det har blitt en lang guide, og vi er glade for at du har fulgt med hele veien. For å sikre at du kommer videre herfra på best mulig måte, har vi satt opp vår oversikt over de beste overvåkningskameraene i listeform nedenfor:

  • Beste utendørs overvåkningskamera: TP-Link Tapo C310
  • Beste innendørs overvåkningskamera: Nexsmart Eye
  • Beste overvåkningskamera med app: Google Nest Cam
  • Beste overvåkningskamera med WiFi: Nexsmart Look
  • Beste skjulte overvåkningskamera: Logitech Circle View
  • Beste utendørs overvåkningskamera med batteri: Reolink Argus 2E
  • Beste overvåkningskamera til bil: Nedis Wide Quad HD
  • Beste mini overvåkningskamera: TP-Link Tapo C100
  • Beste overvåkningskamera med sensor: Ring Floodlight Cam Wired Pro
  • Beste overvåkningskamera med SIM-kort: Reolink Go Plus
  • Beste overvåkningskamera med opptaker: Arlo Pro 4
  • Beste overvåkningskamerapakke: Nexsmart Vision 3 Kamerapakke

Trenger du en oppsummering av hvorfor ett eller flere av de ovennevnte kameraene har vunnet akkurat de titlene de har? Da kan du bla opp igjen i artikkelen for å lese våre beskrivelser på nytt. Der vil du også kunne klikke deg videre til forhandlere som selger det overvåkningskameraet du er interessert i.

Overvåk bilen din som du overvåker huset ditt

Akkurat som du overvåker huset ditt, kan du overvåke bilen din for å øke sikkerheten og ro i sinnet. Et dashcam er et uvurderlig verktøy som kan dokumentere hendelser på veien og beskytte deg mot falske påstander ved ulykker. De nyeste dashcam-modellene tilbyr funksjoner som høyoppløselig video, nattopptak og bevegelsessensorer, noe som gjør dem til en essensiell del av din overvåkningsstrategi. Ved å integrere et dashcam i bilens sikkerhetssystem, sikrer du at kjøreturen blir like overvåket som hjemmet ditt.

Populære Tester

Kollagentest
Collagen Test 2024 - de 7 Beste Kollagen tilskudd
lydbokappen
Beste Lydbok App oktober 2024 - Test av Gratis Lydbok Apper
IPL hårfjerner
IPL hårfjerner test 2024 → De 8 beste IPL hårfjernerne
Kreatin
Kreatin Test 2024 → De 6 Beste Kreatintilskudd
Airfryer
Airfryer Test 2024 → De Beste Airfryerne For Rask & Deilig Mat

Seneste Tester

Kreatin
Kreatin Test 2024 → De 6 Beste Kreatintilskudd
Gurkemeiepiller
Gurkemeiepiller Test 2024 → De 10 Beste Gurkemeiepillene
Overvåkningskamera
Overvåkningskamera Best i Test 2024 → De 11 Beste Overvåkningskameraene
Gryte
Gryte Test 2024 → Se De 15 Beste Grytene
Hårtrimmer
Hårtrimmer Test 2024 → De 12 Beste Hårtrimmere

Få de nyeste tester og anmeldelser direkte i din innboks