Menaquinone, også kjent som K2-vitamin, er en type vitamin K som har fått økt oppmerksomhet på grunn av sine mulige helsefordeler. Mens de fleste kun kjenner til vitamin K i forbindelse med blodlevring, har K2 en annen funksjon i kroppen, spesielt knyttet til ben- og hjertehelse. K2 kan også ha antiinflammatoriske og anticancer-effekter, ifølge nyere forskning. På grunn av denne økende interessen finnes det nå flere K2-vitaminprodukter tilgjengelig, inkludert kosttilskudd og matvarer som er beriket med K2. Vi vil se nærmere på fordelene med K2, ulike K2-vitamintilskudd og hvordan du kan velge det beste for dine behov i denne artikkelen. Denne artikkelen vil gi deg kunnskapen du trenger for å ta et informert valg om K2-vitaminprodukter, enten du ønsker å støtte benhelsen, forbedre hjertehelsen eller bare tilføre mer K2 i kostholdet ditt.

En av K2s viktigste funksjoner er aktivering av proteiner som hjelper til med å transportere kalsium til riktige steder i bein og tenner. Dette opprettholder benhelse og styrke og kan bidra til å motvirke osteoporose. K2 kan også bidra til å forhindre kalsiumoppbygging i arteriene, noe som kan forverre hjertesykdom. K2 kan også ha antiinflammatoriske og anticancer-egenskaper, men mer forskning er nødvendig for å bekrefte disse potensielle fordelene. I tillegg til visse animalske produkter som egg og ost, finnes K2 også i en rekke fermenterte matvarer som natto og surkål. Kosttilskudd er også tilgjengelige, men det er best å rådføre seg med helsepersonell før du introduserer noen nye tilskudd i rutinen din.

BESTILL NÅ

K2-vitaminets fordeler

K2-vitamin er bra for deg av flere grunner:

 1. Benhelse: K2 hjelper til med å aktivere proteiner som transporterer kalsium til riktige steder i bein og tenner. Dette kan redusere risikoen for osteoporose og opprettholde benstyrke og tetthet.
 2. Hjertehelse: K2 bidrar til å forhindre at kalsium bygger seg opp i arteriene, noe som kan føre til hjerte- og karsykdommer. K2 kan bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt, slag og andre hjerte- og karsykdommer ved å holde kalsium i beinene og borte fra arteriene.
 3. Effekter på betennelse: Ifølge noen studier kan K2 ha antiinflammatoriske egenskaper som kan bidra til å forebygge kroniske sykdommer som kreft, diabetes og Alzheimer.
 4. Tannhelse: K2 kan også ha en innvirkning på tannhelsen ved å bidra til remineralisering av tennene og forebygging av karies.

Generelt sett er K2-vitaminet en viktig næringsstoff som er avgjørende for å opprettholde god helse. Selv om det kan finnes i mange matvarer, får mange ikke nok gjennom kostholdet alene, derfor kan K2-tilskudd være et nyttig tillegg til en sunn livsstil. For å sikre at K2 er trygt og egnet for deg, bør du rådføre deg med helsepersonell før du begynner å ta det, akkurat som med ethvert annet kosttilskudd.

Hvor kan jeg finne K2?

Vitamin K2 finnes i mange matvarer og kosttilskudd. Noen av de viktigste kostkildene til K2 er som følger:

 1. Matvarer som har gjennomgått gjæring: Natto, et fermentert soyaprodukt som er populært i Japan, er en av de rikeste kostkildene til K2. K2 finnes også i små mengder i andre gjærede matvarer som surkål, kefir og kimchi.
 2. Produkter fra dyreriket: K2 finnes i noen animalske produkter, inkludert eggeplommer, lever og spesifikke typer ost (som gouda, brie og cheddar).
 3. K2-kosttilskudd kommer i ulike former og størrelser, inkludert kapsler, tabletter og flytende dråper. De er tilgjengelige på apotek, hos nettbutikker og helsekostbutikker.

Det er viktig å merke seg at K2 er mindre vanlig i kostholdet enn andre næringsstoffer, og mange mennesker får kanskje ikke nok K2 gjennom kosten alene. Derfor kan kosttilskudd være en nyttig måte å øke inntaket av K2, spesielt for de som følger et vegetarisk eller vegansk kosthold eller har andre dietthensyn. Det er imidlertid alltid lurt å rådføre seg med helsepersonell før man starter med et nytt kosttilskuddsregime.

Hvorfor ta K2?

K2-vitamintilskudd er en praktisk og effektiv måte å øke inntaket av dette viktige næringsstoffet på. Kosttilskudd er bredt tilgjengelige i helsekostbutikker, nettbutikker og apotek, og kommer i ulike former, inkludert kapsler, tabletter og flytende dråper.

Det er viktig å velge et K2-tilskudd av høy kvalitet som er produsert av et anerkjent selskap. Velg tilskudd med naturlig K2 fremfor syntetisk K2, som for eksempel menakinon-4 (MK-4) eller menakinon-7 (MK-7). Disse formene for K2 blir lettere absorbert og utnyttet av kroppen. Den beste doseringen av K2 avhenger av pasienten og det spesifikke helseproblemet som skal behandles. Den anbefalte daglige dosen av K2 ligger mellom 45 og 180 mikrogram, men høyere doser kan være nødvendig for noen tilstander.

For å sikre at K2 er trygt og egnet for deg, bør du som med ethvert kosttilskudd snakke med helsepersonell før du begynner å ta det, spesielt hvis du er gravid, ammer eller tar medisiner. Hvis du tar noen medisiner, inkludert blodfortynnende medisiner, er det viktig å informere legen din, da K2-tilskudd kan ha interaksjoner med dem.

BESTILL NÅ

TG Montgomery AS – Topp leverandør av K2

Det norske selskapet TG Montgomery AS spesialiserer seg på å tilby kunder over hele landet høykvalitets K2-vitamintilskudd. Som den største leverandøren av vitamin K2 i Norge har selskapet etablert seg som en pålitelig, effektiv og sikker leverandør av kosttilskudd som støtter kundenes helse og velvære.

Selskapets historie kan spores tilbake til 2005 da de begynte å sende K2-vitaminpakker til sine kunder. Gjennom årene har de distribuert flere millioner esker med kosttilskudd til sine abonnenter, noe som viser en solid og dedikert kundebase som har tillit til kvaliteten på deres produkter. Hovedkontoret til TG Montgomery AS ligger på Lilleakerveien 2B i Lysaker, en bydel i kommunen Bærum i Oslo. Selskapets hovedkontor ligger midt i Norges forretnings- og økonomiske distrikt, noe som gir dem muligheten til å effektivt styre driften og raskt imøtekomme kundenes behov.

I tillegg har selskapet en avdeling i Kristiansand som håndterer kundeservice. Kristiansand, som ligger sør i Norge, har opplevd rask økonomisk vekst og utvikling. Takket være beliggenheten til kundeserviceavdelingen i Kristiansand, kan selskapet gi kundene dedikert støtte og raskt imøtekomme deres behov. Med stort fokus på kundeservice og høykvalitetsprodukter er TG Montgomery AS en kjent og pålitelig leverandør av vitamin K2 i Norge. Selskapet har en dedikert kundebase på grunn av deres innsats for å tilby trygge og effektive kosttilskudd, og deres gunstige beliggenheter gjør det mulig for dem å drive virksomheten smidig og levere tjenester til kunder over hele landet.

Hva er vitamin K2?

De essensielle vitaminene K2, D3 og B1, samt mineralet selen, er alle tilstede i det norske kosttilskuddet K2 Vitamin. Alle ingrediensene har dokumenterte helsefordeler som er anbefalt av Norges helsemyndigheter.

 • Å ta vitamin B1 hjelper til med å opprettholde sunn hjertefunksjon.
 • Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benstruktur.
 • Å ta vitamin D3 kan støtte sunn muskelfunksjon.
 • Vitamin D3 støtter immunsystemets normale funksjon.
 • Selen beskytter celler mot oksidativt stress.

Velg K2 Vitamin

 • Det mest pålitelige K2-vitaminet selges i Norge.
 • K2-vitaminet MenaQ7 er produsert på en måte som er helt i tråd med naturen, og garanterer at produktet er 98% rent K2-vitamin.
 • K2-vitaminet MenaQ7 har vært gjenstand for forskning med en samlet verdi på 300 millioner kroner.
 • Bærekraft er noe som bekymrer alle. Sens AS i Oslo er stedet der pakkene du mottar blir pakket og sendt. Sens AS er en bedrift som gir ferdigheter til personer som ikke er i arbeid.
 • Vi bryr oss også om miljøet, derfor tilbyr vi en direkte debiteringsmulighet med gratis frakt for alle som benytter seg av det. På denne måten produserer vi mindre unødvendig papiravfall.
 • Våre dyktige servicemedarbeidere er lokalisert i Kristiansand. De svarer raskt på alle henvendelser, og hele 90% får svar innen to minutter. Vi er stolte av at kundene våre gir oss en score på 4,7 av 5 mulige.

Produktinformasjon

Helseinformasjon

Det er viktig for personer som bruker blodfortynnende medisiner å snakke med helsepersonell før de bruker K2-vitamin-tilskudd. Dette skyldes at K2-vitamin kan påvirke blodlevringen og kan samhandle med visse medisiner, som blodfortynnere. I tillegg, siden K2-vitamin er fettløselig, er det best å ta det sammen med et måltid som inneholder sunne fettsyrer for å sikre optimal absorpsjon. Ved å følge disse retningslinjene og konsultere med helsepersonell, kan enkeltpersoner trygt og effektivt inkludere K2-vitamin i kosttilskuddsregimet sitt.

Ingredienser

Dette kosttilskuddet inneholder en blanding av essensielle vitaminer og mineraler, inkludert linfrøolje, tiamin nitrat (vitamin B1), menakinon-7 (vitamin K2 som MenaQ7), kolekalsiferol (vitamin D3) og selen (natriumselenat). Hver kapsel inneholder 1 tablett, som gir 1,1 mg vitamin B1, 200 μg vitamin K2, 40 μg vitamin D3 og 55 μg selen. Kosttilskuddet bør oppbevares på et mørkt sted i romtemperatur og holdes utilgjengelig for barn. Anbefalt dosering er én tablett per dag, noe som gir en praktisk måte å sikre at kroppen mottar de essensielle vitaminene og mineralene den trenger for optimal helse.

BESTILL NÅ